Dr. Michael Laitman

A kérdés, amelyet mindenki feltesz

A kérdés, amelyet mindenki feltesz

Báál HáSzulám a “Test és a lélek “c. cikkében elmagyarázza a tipikus zavartságot a test és lélek emberi érzékelésben. Ez a téma nagyon aggasztja az embert: “Mi a helyzet velem? Miért élek itt? Mi fog történni velem a halálom után?”. Az állatok nem aggódnak e miatt, nincsen ilyen gondolatuk, mert ők nem érzik az időt, azon kívül ami a természetben történik, ők nem tudnak ezen feljebb emelkedikni. Az ember érzi az életet, mégis azt érzi, hogy le van választva az élettől – és ennek eredményeként megjelenik a kérdés: “Mi történik ezen túl? Mert mi valóban az örök világhoz tartozunk, és ezért az ember összekeveredése mértékének megfeleően feltesszük a kérdést. Ezek különböző intenzitásúak, de mindenki kérdezi.

Ennek eredménye a különböző elméletek és fogalmak. Létezik több száz vallás, hit és így tovább. Báál HáSzulám mindezeket összesen három típusra ossza fel:

• Vannak, akik úgy vélik, hogy nincsen lélek, hanem a test egy gép, egy “zsák” mindenféle kémiai és elektromos reakciókkal, amely működteti a testet.

• Más emberek azt feltételezik, hogy a testnek van lelke, amely belép a születéskor, és halálkor eltávozik.

• A harmadik rész, anélkül, hogy tagadnák a lelket, egyetértenek azzal, hogy a test létezhet lélek nélkül. Mert mi betudunk varrni különálló részeket a testbe, és lehet, hogy a jövőbe megfogjuk építeni a szervek gyűjteményét.

-Röviden, az emberek jobban összezavarodnak. -Létezik e lélek, vagy nem? -Ha a testben vagy azon kívül van? Senki sem tudja tudományos értelemben – és kiválaszt vagy megépít egy elméletet, ízlése szerint. Hány ilyen született a múlt században, és mennyi pénzt hozott a feltalálóknak … De egy igazi, megbízható választ, senki. Mivel senki, abban a felfogásban nem fedezte fel, hogy miről is van szó.

Itt jön a Kabbala bölcseletének a sora, amely segítségével felfedjük a gyakorlatban a teljes valóságot, magát a Teremtőt, a lelket – egyszóval mindent. Semmi sem marad titok, vagy elrejtve tőlünk. Tehát, a Kabbala az úgynevezett ” Rejtett Kabbala”, amely foglalkozik a rejtettséggel és láthatóvá teszi. Bárki, aki akarja – tessék. Nyilvánvaló, hogy ott erőfeszitéseket kell befektetni, és akkor “szenvedés szerint a jutalom.” Itt ti feltudjátok fedezni az igazságot.

De ez a felfedezés feltétele a belső változások az emberben. A Kabbala bölcselete nem foglalkozik a külső cselekedetekkel, varázslással, és misztériummal. Egyszerű, pontos, világos és határozott, azt kéri az embertől, hogy saját magát változtassa meg. A kérdés nagyon kegyetlen: “Te a megszerzési vágy ellenőrzése alatt vagy, állandóan gondolsz és aggódsz  de csak saját magad miatt. Mint egy “egoista állat”. Kezdjél el gondolkodni, vizsgálni, megismerni a gonoszodat és korrigáld azt valami ellentétessel, azzal a szándékkal, hogy adakozzon. Van egy különleges erő, amely elvégzi a korrekciót, mivel te a csoportban dolgozol”.

Mindenesetre, a gyakorlatnak nagyon egyszerűnek és világosnak kell lenni mindenki számára, aki akar tudni róla. De a probléma a lustaság. Szóval, sokan nem fedezik fel az igazságot.

A Kabbala bölcseletéből, azt látjuk, hogy a lélek nincs a testben. Hanem a léleknek van egy edénye, az úgynevezett “lélek teste” – a megszerzési vágy, amely teljes egészében szándékos az adakozásra . Ő a korrigált lélek, azaz, a Fény amely kitölti az azonos formák törvényének megfeleően, és nevezzük a “lélek Fényének”.

Ezen a módon, ha az ember megteremti magában az edényét a Fényhez, hogy behatolhasson a Fény, akkor van neki lelke, amely megfelel annak a szintnek vagy másnak, a vágyának megfelelően, amelyben dolgozik. Öt szintje van a Fény léleknek: Nefes, Ruach, Nesama, Haja, Jehida. Végeredményben, minden embernek el kell jutnia az általános nagy lélekhez és látnia kell, mint spirituális tulajdont.

Ami illeti a korporalitást eltűnik, megszűnik létezni. Mivel a korporális érzékek mesterségesek, ideiglenesen adták az embernek, hogy a valóság képétől elmenekjön, és kilépjen a spirituális világba.

(2012 szeptember 7, reggeli lecke “Test és lélek”)

(BS)

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,128 seconds.