Dr. Michael Laitman

Az egyszerű törvény felfedezése

Az egyszerű törvény felfedezése

Minden nagyon egyszerű: a Teremtő feltárul a köztünk lévő kapcsolatban. Ezért meg kell kapjam a nap folyamán, hol kell dolgozzak ezen a kapcsolaton köztünk? Hol vannak azok a szálak amelyeket ki kell nyújtsak, azért, hogy kössem össze egyiket a másikkal? Ki és ki között kell kinyújtódjanak, melyik vágyak között? Hogy kell összekötnöm az egészet, és mi által kell megtegyem ezt? Mi az én munkám?

Mondva van, hogy a Teremtő feltárul a köztünk levő kapcsolatba. Ha van tíz ember, akkor ez elég. Mi össze kell csak kapcsolódjunk, és Ő feltárul. De vajon én tettem valamilyen lépést a kapcsolat irányában? Amennyiben csak beszélünk a kapcsolatról,  a Teremtő nem tárul fel. Szóval mit tegyünk? Folytassuk, amíg a Teremtő feltárul?

Mert ez a törvény! Ő kétség nélkül feltárul, abban a pillanatban amikor köztünk létrejön megfelelő kapcsolat. Legalább egy kis mértékben meg kell felelnie a Nefesh de Nefesh legelső szintjének. Vagy, hogy felfedeződik egy forditott Nefesh de Nefesh kapcsolat, azaz, kimutatjuk a vágyat és a sóvárgást arra, hogy az összeköttetés megjelenjen, és valami fordított fog felfedeződni. És akkor felkiáltunk, hogy a Teremtő korrigáljon .

Ez a felkiáltás automatikusan jön, mivel az egyik cselekedet eredményezi a másikat. Így, amikor felkiáltunk, a Teremtő korrigálja a kapcsolat köztünk. Felfedeződik nekünk pontosan az a törött rész, a szétválasztás legdurvább formája a tíz ember között. Továbbá fel fogjuk fedezni a szétválasztás finomabb és finomabb formáját.

Először felfedezzük a törést a legprimitívebb formában: a tíz nagy részét az egoizmusnak, amelyek ellentétesek és próbálják a fogaikkal szétszakítani egymást darabokban, a helyett, hogy összekötődjenek a fogukkal együtt, mint a fogaskerekek. Akkor kérjük a korrekciót és a összekötődünk legdurvább közeledés formájában, és így kigyullad a Nefesh de Nefesh Fény. Ez már a Teremtő felfedezése a teremtett lénynek.

Egyelőre képesek vagyunk összekapcsolódni a legdurvább kapcsolat formájában, amely 1/125 a kapcsolatból. Továbbiakban ugyanez történik, csak egy magasabb felbontásban. Marad ugyanaz az tiz Szfirot, de mi mélyebbre hatolunk be bennük úgy, hogy felfedezzünk több és több egyéni részeket.

A legfontosabb az, hogy felfedezzük az első tíz Szfirát, az első szintet, mert ezen a módon születünk meg, és megkapjuk a spirituális struktúrát. Akkor ebben a struktúrában kezdünk el egyre jobban és jobban tökéletessé válni. A legnehezebb rész leküzdeni az első szintet.

2012 0ktober 5, Reggeli lecke, “Bevezető a Zohár könyvébe”

(BS)

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,127 seconds.