Dr. Michael Laitman

Hagyd az egódat a Machszom túl oldalán

Hagyd az egódat a Machszom túl oldalán

A személy a Kabbalához egy nagyon személyes kérdéssel érkezik élete értelméről gondolkodva. Meg akarja ismerni saját magát, azt hogy miért is él, mi történik a világban körülötte, és mit kell tennie annak érdekében, hogy megérthesse mi is történik és, hogy saját sorsát kezébe vehesse. Nagyon nehéz a személynek ezekre a kérdésekre érkező válaszokat, melyek annyira személyesek, intimek, melyek legbelsőbb pontjából származnak, összekötnie másokkal.

Úgy tűnik számára, hogy a két dolog összeütközésben van egymással: Egyrészt létezik egy belső pont melyben fel akarom fedezni az életem titkát, másrészt pedig itt van körülöttem egy különleges környezet és azon túl az egész emberiség.

Én azt az ötletet képes vagyok elfogadni hogy össze kell kapcsolódnom a természettel, de azt a tényt nagyon nehéz elfogadnom, annak érdekében, hogy ez lehetséges legyen, nekem emberek csoportjával kell összekapcsolódnom,  erősen össze kell kapcsolódnom velük, egy olyan kapcsolatban ami számomra elviselhetetlen, hogy úgy érezzem, hogy ők a legdrágábbak, legközelebb állók, legszeretettebb emberek számomra az egész világból.

Nekem az érzéseim és értelmem felett kell ezzel az ötlettel dolgoznom, összes korábbi mintám, és képem felett. Természetesen ez nagyon távolinak  tűnik számomra, de meg kell hogy értsem, hogy pontosan ennek köszönhetően lesz a spirituális világhoz vezető bejárat felfedve számomra – pontosan azon a mások szeretetén keresztül mely annyira távolinak, gyűlöltnek és ellentétesnek tűnik számomra, szemben mindazzal, amit én magam akarok.

Számomra semmi kellemetlenebb és visszataszítóbb nem létezik mint annak szüksége, hogy másokkal saját vágyam felett összekapcsolódjak, hogy őket szolgáljam, és ugyanakkor tudjam azt, hogy a jutalom mindezért ugyancsak hozzájuk kerül majd és nem magam számára, hogy ők azok akik mindent megkapnak. És még a szívem is velük lesz! Itt, ahol most vagyok, csak üres egóm marad meg.

Nagyon nehéz mindezt megérteni, de azáltal, hogy tanulunk, és magunkon dolgozunk, fokozatosan elkezdjük megérteni, érzékelni ezt az alapelvet. Létezik egy belső logika, mely el van rejtve abban a dologban, ami a leggyűlöltebb, legtávolibb, és legértelmetlenebb számunkra ebben a világban, de ugyanakkor ez reprezentálja számunkra a spirituális világot. Ezen keresztül, azon a nyíláson keresztül mely hirtelen a falon megjelenik, képesek vagyunk áthaladni a Machszom-on (határon) mely a spirituális világot ettől a világtól elválasztja.

2o12 október 11., Reggeli lecke 1.rész, Rabash írásaiból

(HZS)

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,129 seconds.