Dr. Michael Laitman

A könnyek nem segítenek

A könnyek nem segítenek

Kérdés:

Most egy vihar van Amerikában, az emberek aggódnak, mi tudjuk közvetíteni számukra az üzenetünket a szíven keresztül, de nem az elmén keresztül?

Válasz:

Igen, én nem írok romantikus regényeket, nem tudom kifejezni érzéseimet úgy, mint ahogy szeretném. Engem máshogy raktak össze, én sírni tudok, ha látok egy formulát, látom az összetevőket, mint a gyógyszerben a beteg, akiben az orvosi vizsgálatok láttán már egy katasztrófa tükröződik vissza. Úgy tűnik, hogy ezeket csak számok, de egy érzelmi vihart idéznek fel benne.

Ugyanez a helyzet most is. Az alapvető természeti törvények ellen dolgozunk, az egyensúly törvénye ellen, olyan ez, mint egy vas rúd hajlítása – egy bizonyos ponton eltörik, de mindvégig úgy tűnik, hogy van még néhány biztonsági védő háló. Van egy határ ameddig el lehet menni, de nem szabad keresztülgázolni ezen a végső ponton.

El tudjuk magyaráznunk ezt az embereknek, számos mód létezik erre. Ez minden baj forrása. Nekünk el kell mondani nekik az igazságot: Tudunk sírni velük, de ez nem fog segíteni. A sírás csak egy ostobaság és azzal csak karanténbe zárjuk a valódi problémát.

Az igazi probléma az, hogy a természet törvénye ellen fordultunk. Elég csak látni a természeti katasztrófák statisztikáját az elmúlt évből. Az nem számít, hogy a szakértők nem mindig értenek egyet az antropogén jellegükben. Így vagy úgy ezek a természet törvényéből erednek és nekünk az egyensúlyra kell törekednünk.

Tudhattuk volna ezt hamarabb is, akkor nem lett volna gazdasági válság, családi válság, oktatási stb. probléma. De ma egy általános válság robbant ki, minden szempontból nagyobb intenzitású. Hogy miért? Azért, mert megszüntettük az egyensúlytalanságot, amikor már az első jeleket érzékeltük. “Na jó, de mi van akkor ha nagyobb számban vállank el az emberek? Mi van akkor ha a gyerekek fegyelmezetlenek? Mi van akkor ha a média korrupt? Mi van abból, ha mindent meg tudunk venni és eladni?” Nem fordítunk figyelmet a növekvő egónkra, hogy egyre jobban felborítja az egyensúlyt és mindennek az eredménye a teljes összeomlás lesz. Eőször a gazadságban, majd a környezeti hatásokban, globális éhezésben (élelmiszerhiány) stb. mutatkozik meg.

Nem késlekedhetünk. Meg kell magyaráznunk az embereknek, hogy miért alapvető fontosságú az egyensúly, a homeosztázis. Elég sok cikk és szilárd bizonyíték áll ehhez rendelkezésünkre.

10 október 2012, Napi Kabbala Lecke 4. rész

SzL

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,182 seconds.