Dr. Michael Laitman

Felfedezni az Univerzum vásznát önmagunkban

Báál HáSzulám, “Elősző a Zohár Könyvéhez”, 38. pont: “…három kategóriája van az Embernek a Szfirákban: a Bria világának az Ádámja, a Yetzira világának az Ádámja és az Ásszia világának Ádámja”.

Van egy “szikla” amit úgy neveznek, hogy “élvezetre irányuló vágy.” A “szikla” – nak” alakja van, amely valamiben hasonló a Teremtőhöz. Ez megmagyarázza az “Ádám” szó jelentését, amely a “Dome” (hasonló) héber szóból származik.

Itt egy forma és szint egyezésről van szó a Teremtő és az Ember között. Valamennyi szinten a “Partzuf” -ot mindig “Ádám”-nak nevezzük. Az ásványi, növényi és állati szintek szintén “Ádám” – nak, azaz az “Ember” -nek, a különböző szintjeit jelenítik meg. Egyáltalán semmi nincs ami nem része az állapotnak, amit “Ádám” – nak nevezünk, kivéve a valódi, formátlan anyagú vágyakat. A három előzetes szint (ásványi, növényi, és állati) mind a “beszélő” (emberi) szint fejlődését szolgálják. Végül ezek a szintek azok, amelyek formát adnak az emberi szintnek.

Az Univerzum anyaga, a Földi flóra és fauna mind egy piramist alkotnak, amelynek a csúcsán van az ember. Tehát a piramis összes megelőző szintje bele van foglaltatva az emberbe, ezért azok együtt süllyednek vagy emelkednek az Emberrel.

Amikor helyes a valóságérzékelésünk, magától értetődő  lesz, hogy a teremtés teljes anyaga része az embernek. Nincsen kívül semmi és senki, az összes kozmikus objektum kizárólag egy forma, amelyet a megszerzési vágyunkban érzékelünk.

Ebből is láthatjuk, hogy a kapni akarási vágy határtalan. A milliárdnyi csillag, a gigantikus kozmikus ködök, mind bennünk vannak, a mi érzékelésünkben. A mi növekedésünknek megfelelően fedezzük fel a megszerzési vágyunk mélységét, és ebben találhatóak az elemi részecskék pont úgy, mint az egész galaxisok. Semmi új nincs a nap alatt, minden egyszer már megteremtődött, azonban mivel mi állandóan a földön vagyunk, azaz a megszerzési vágyban, számunkra csak új részletek tárulnak fel ebből a hatalmas képből.

2012 november 2, A Napi Kabbala Lecke 3. részéből, “Előszó a Zohár Könyvéhez”

KN

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,139 seconds.