Dr. Michael Laitman

Mi akadályoz meg minket az összekapcsolódásban?

Mi akadályoz meg minket az összekapcsolódásban?

Kérdés:

Amennyiben készen állunk arra, hogy egy héten többször találkozzunk, hogy együtt olvassunk és megbeszéljünk dolgokat, akkor mi akadályoz meg minket abban hogy összekapcsolódjunk a barátokkal?

Válaszol:

Az önzőséged. Az növekedni fog minden egyes nap, és az egyre nagyobb hibákat talál majd minden egyes barátban, hogy te egyre nagyobb taszítással tekints rájuk.

Kérdés:

Nem leszek tisztában ezen taszítás okával egy nyilvánvaló módon?

Válasz:

Nagyon sok különböző ok létezhet. Nem hiszel nekem? Majd megkérdezünk téged megint egy év múlva, és majd elmeséled nekünk hogyan mennek a dolgok.

Vannak olyan időszakok, amikor az ember egyszerűen közömbös. Eljön tanulni, úgy tűnik hogy szükség van rád, te segítőkész vagy, aztán miután hozzászoktál mindehhez egyszerűen észre sem veszed a barátokat egy ideig.

Aztán ahogy együtt dolgozol velük, elkezded érezni a kritikát irányukban, állandóan rossz pontot találsz mindenkiben, egészen addig, ameddig ez taszítássá, elidegenedéssé nem fajul.

De a valódi gyűlölet csak akkor jelenik majd meg amikor az emberek komolyan dolgoznak már a kapcsolaton. Akkor jelenik csak meg a valódi egó, és akkor az nagyon erősen jelenik meg. Ez az, ahol a valódi, komoly munka kezdődik.

2o12 november 6., Grúz kongresszus 2.lecke

HZS

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,162 seconds.