Dr. Michael Laitman

Mit jósolt meg a Kabbala?

Mit jósolt meg a Kabbala?

Kérdés:

A Kabbala mindent megjósolt az emberiség fejlődésében. De mit tud mondani a jelenlegi évezredről?

Válasz:

A Kabbala mindent megjósolt, ha előre ismerem az egyetemes rendszert, annak mozgását, minden determinisztikusan történik benne, azaz vannak erők, melyek kölcsönhatásba lépnek egymással meghatározott program szerint, és én képes vagyok ezt a programot megtanulni.

A program létezik, az tökéletes, és teljes. És bár az egészet nem ismerem, mert nem értem még el ahhoz a szinthez, hogy lássam azt teljességében, képes vagyok valamennyit előre látni, megjósolni.

Tehát ez van a mi világunkban. Ha tanultam néhány természeti törvényt, például bizonyos időjárás körülményekről, akkor ki tudom számolni az összes időjárási körülményt és elmondható az, hogy bizonyos fokú valószínűséggel a héten talán esni fog, vagy havazni, vagy napos idő lesz, vagy felhős. Meg tudom ezt jósolni? Igen. Így a korábbi tanulmányaim és a jelenlegi állapotom alapján meg tudom jósolni a jövőbeni állapotomat. Ez már a tudás törvénye. Természetesen ez nem a tudás abszolút törvénye, ahol egy formula van már előttem és tisztán látom mi hogyan történik, de én képes vagyok körülbelül megjósolni valamit. Ugyanez a helyzet a kabbalával is. A rendszerrel foglalkozunk.

Egyszer én bio-kibernetikát tanultam, ez teljesen ugyanaz. Ugyanaz a rendszer. Dolgoztam az erővel, mely a világunkat alakítja. Ha ismerem ezeket az erőket, ismerem ennek a világnak a természetét, azután képes vagyok előre megjósolni, kiszámítani, hogyan kapcsolódnak azok egymással és milyen eredménnyel. Nincs meglepetés.

Amikor valamit ki vagy bekapcsolunk egy fiatal gyermeknek, az egy csoda neki, olyat mutatunk neki, amit ő nem ért, de számunkra az nem csoda, mert mi tudjuk, hogyan működik. Így van ez a Kabbalával is.

A megértés, tudás következő szintjére lépve, látod mit történik és ez lesz a munka számodra, ugyanis az alapelv szerint a kabbalista egy olyan személy, aki nem csak a tanulás mellett kötelezte el magát, hanem az irányítási rendszerek gyakorlati alkalmazása mellett, valamint a világ fejlődésének programjának gyakorlati végrehajtásában.

2012 November 5, Grúziai kongresszus, első leckéjéből

SZL

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,132 seconds.