Dr. Michael Laitman

A kabbalisták szerepe minden generációban

A kabbalisták szerepe minden generációban

Kérdés:

Mi volt a szerepe a kabbalistáknak, a Kabbala felfedése előtt, és mi napjainkban? Vagy egyszerűen csak információátadás egyik generációtól a másiknak?

Válasz:

A Kabbalisták szerepe az volt, hogy fejlesszék a Kabbalah-t tovább és tovább, minden generációban napjainkig. Minden generációban voltak különböző kabbalisták, akiknek folytatni kellett a fejlesztést a generációjukban.

Egy kabbalista az a személy, akit érdekel a világunk működésének rendszere: miért, minek és hogyan lehet vele dolgozni. Ő felfedi ezt a rendszert, tanulmányozza, és leírja annak a szintnek megfelelően, ahol ő van.

A következő generáció kabbalistája más szinten van, mint az előzőé. Éppen úgy, mint minden más ember, kibontja más szükségletekkel együtt, amelyeknek megfelelően tovább fejleszti a Kabbalá-t. Így az emberiség és a Kabbala fejlődése párhuzamos, míg az embereknek nincs szüksége rá, és akkor a Kabbala feltárul.

2o12 november 5, A Georgia-i kongresszus 1. leckéjéből

FG

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,622 seconds.