Dr. Michael Laitman

Az élet elszáll mint egy álom

Az élet elszáll mint egy álom

Kérdés:

Van olyan ember, aki tudja, hogy valójában mit akar?

Válasz:

Soha, senki sem tudja. De ha valaki, veszi a fáradtságot, és megkérdezi az idősebb embereket, akkor elfogják azt mondani, hogy: “Nem is vettük észre, hogy hogyan múlt el az idő, és hogy mit is cselekedtünk meg ezen idő alatt.  Csak hirtelen eltűnt. Emlékszem magamra amikor 20 éves voltam, valamennyit abból amikor 30, és az utóbbi három vagy négy évtizedre nem is emlékszem.”

Kérdés:

De lehetséges egyáltalán tudatosságban élni? Mi akadályoz minket? Másként lett volna, hogyha amikor gyerekek voltunk, a szüleink azt mondták volna, nekünk, hogy “Figyeljed meg magadat, tele vagy vágyakkal” ?

Válasz:

Bárcsak fel tudtak volna készíteni minket a világ megértésére, a megfelelő módon! Ha a család meg az iskola felkészítettek volna minket, akkor más lett volna! Van egyáltalán ilyen család, és iskola? Sajnos nem létező helyzet ez.

Az én szüleim sem tudták azt megadni, hogy felkészítsenek engem, mert ők sem lettek megtanítva erre sem az iskola, sem a család rendszere által.  Az eredmény az, hogy végig éltem az életemet a kellő felkészültség nélkül, és szintén kellő felkészültség nélkül tanítottam a saját gyermekeimet, és ők pedig az unokáimat tanítják ugyan így.

Így megyünk generációról generációra. Hogyha más oldalról néznénk az emberiséget, látnánk, hogy a viselkedésünk egyáltalán nem tükrözi az intelligenciánkat, és a belső képességeinket! Látjuk, hogy mennyire elpazaroljuk magunkat!

Szóval a fő probléma az emberiséggel az a tanítás hiányossága. Hogyha egy generációt jól tanítanánk meg az életre, akkor az egész emberiséget meg tudnánk javítani, és megváltozna mindenkinek élete ezen a földön.

2o12 november 3, A KabTV műsorából, “Beszélgetések Micheal Laitmannal”

DH

kn

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,112 seconds.