Dr. Michael Laitman

Kabbala és az okult tanítások

Kabbala és az okult tanítások

Kérdés:

Vajon a Lurianic Kabbala elutasítja a rejtett Hermetikus Tudományt? Lehetséges, hogy egy materialista ember valódinak tekintse a Hermetikus Tudományt? Vajon ez valóban létezik vagy nem?

Válasz:

Minden Hermetikus Tudományra elmondható;  nem valódi, nincs alapja egyáltalán, ez csak valaki képzeletének a szüleménye, a fantáziája. Tekintettel a Filozófiai doktorátusomnak, (dolgozatom tárgya volt a “Filozófia, vallás és a Kabbala”), ez megadja nekem a jogot arra, hogy bizalommal kijelentsem, hogy a Kabbala egy tiszta Tudomány.

Mivel a filozófia és minden más próbálkozás, hogy megértsük a valóságot, nem a kutatáson alapul, hanem kizárólag az okra, amelynek az alapja nem ismert, mind egy törvény, ezek alapulnak a mi egoizmusunkra, de mi nem fogjuk fel.

Ennek eredményeként, a filozófia régen meghalt. Minden úgynevezett spirituális tanítás fokozatosan eltűnik, mivel az ember fölé emelkedik, és látja, hogy azok érvénytelenek. Nincs gyakorlatra vagy ellenőrzésre vonatkozó többszörös spirituális tanítás. Ez kizárólag érzésre alapul, de mint tudjuk, az érzelem is nagyon változatos, ezért jelenleg még körülbelül 2800 vallás és hitrendszer létezik, és meglátjuk, hogy ezek fokozatosan eltűnnek.

A Kabbala tudománya nincs mellette vagy ellene. A Kabbala tőlük félre áll;  vizsgálja a fizika természetét, ahogy bármely más tudomány rendszeresen teszi. A Kabbala fő elve, hogy megvizsgálja a természetet, hogy hasonlóvá váljon hozzá, és megnyerje. A Kabbala egy nagyon konkrét tudomány; nem beszélve a lélekről, amely eltér a vallástól. A lélek jelentése a Kabbala szerint, egy rendkívül komoly és mély elérés és megértés a világról, amelyben jelenleg élünk. Ez a fajta megvalósítás a fennmaradásunkhoz tartózik, hogy megvédjük magunkat egy hatalmas ugrástól, amely közeledik, mint válaszul a tudatlanság és a természeti törvények nem hajlandó követésére.

2012 Október 5, Grúziai kongresszus

BS

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,109 seconds.