Dr. Michael Laitman

Küzdeni a pihenésért

Küzdeni a pihenésért

Kérdés:

Mindig azt mondjuk, hogy egy ember maga a vágy, hogy élvezetet kapjon. De sokak számára ez nem világos egészen addig, míg nem kezdik el tanulni a Kabbala bölcsességét, ahol olyan fogalmakról beszélnek, mint a Fény, a Teremtő és a többi.

Válasz:

Miért?! Tanulj bármit: fizikát, entrópiát, termodinamikát, és ehhez hasonló törvényeket. Mind azt mondja, hogy minden test a saját fejlődésének folyamatában hajlamos a pihenés állapotára. Nem csak egy személy, hanem az egész természet (mozdulatlan, vegetatív, és állati) a beteljesülésért küzd, a lehető legtöbb pihenésért, és a bőségért. Ez a természet törvénye.

Mi a pihenés? Az, amikor minden beteljesülésre váró vágyunk a legkényelmesebb állapotban van, ami felé bármely teremtmény törekszik, minden szinten.

Kérdés:

Mit tanácsolna, hogy egy személy megértse ezt? Talán arra kéne rávennünk, hogy napközben figyelje magát?

Válasz:

Pár pszichológia órát kellene adni neki, és elmagyarázni. Ezt tanítjuk az integrál oktatásban, ami elmagyarázza, hogy az ego az alapunk, és elmagyarázza a fő jellemzőit. Megtanítjuk, hogyan fejlődik, hogyan juttat el minket a válsághoz, hogyan juttat el minket oda, hogy felismerjük a gonosz oldalunkat, és hogy felismerjük, annak minden jellemzője egoisztikus.

Az egó éppen fő tulajdonunk. Benne található jellemzőink gyűjteménye: lustaság, a vágy, hogy célokat érjünk el, féltékenység, kapzsiság, minden. Mind a jó és a rossz jellemzők egoisztikusak, azzal a céllal, hogy feltöltse magát az egó. Ehhez az is hozzájön, hogy az állatok, csak azon gondolkodnak, hogy hogyan töltsék meg magukat; valahogy az ember abban is örömet talál, hogy kiszipolyoz másokat. Ez azt jelenti, hogy magát másokhoz méri. Az állatoknál ez nem létezik. Ebben különbözünk tőlük.

2o12 novenber 3, A KabTV műsorából, “Beszélgetések Micheal Laitmannal”

FG

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,138 seconds.