Dr. Michael Laitman

Az egység nélkül nincs jövő

Különkiadás a Dél-Izraeli események miatt

A mi világunk nagyon kicsi. Mi már láthatjuk, hogy a természet minden oldalról nyomás alá helyez bennünket. Senki nem tud elszökni erről a bolygóról. Nem tehetjük többé azt, amit akarunk, elégetve az olajat, hatalmas mennyiségű karbon dioxidot kibocsájtva az atmoszférába.

A természet törvényei megváltoztathatatlanok. Azonban kevés az ismeretünk azokkal a törvényekkel összefüggésben, melyek az emberi szintnek megfelelő fejlődésünkkel kapcsolatosak. Valamennyire értjük a gyermekek fejlődési mechanizmusát, de általában véve az emberi fejlődés minden pillanatban képes minket meglepni. Ma minden fordulattal kiderül, hogy mi egyetlen család vagyunk.

Ezt támogatja a különböző területekhez kapcsolódó oktatás, habár az egyszerű emberek ennek ellenére nem fogják fel mi történik. A világ teljes kölcsönkapcsolatban és kölcsönös függőségben van. Bármelyik ország problémája átterjed az összes többire. Másfelől bármely ország lebénítható szankciókkal, még ha mindene meglenne a tűléléshez.

Így ott van a közös test, közös család törvénye, és nem lehet elszökni. Ezért kell elfogadni a kölcsönös garancia feltételeit globális szinten. Ez az egyetlen út, ahogy harmóniába kerülhetünk a természettel, azaz ha jó viszonyt építünk egymással, Ebben megadja nekünk a természet a szabadságot, hogy önállóan tudjunk növekedni. Ha azonban nem ezt tesszük, csapásokat kapunk, válságot, háborúkat, természeti katasztrófákat.

Nem véletlen, hogy a kapcsolatunk az USÁ-val elhidegült. Ez is nagyon lényeges. A döntés Izrael Nemzetének a kezében van. Nálunk van a kulcs. Nevezetesen képesek vagyunk elérni az Egységet, a kölcsönös garanciát, láthatóan ebből következően. Mi elválasztottak vagyunk egymástól, elutasítjuk egymást, csak a háborúk és nehézségek esetén mutatunk solidaritást.

Rendben itt az ideje, hogy azt mondjuk, elég volt. Senki nem akar velünk megbékélni, ameddig mi nem kötünk békét egymással. Hogyan? Az oktatáson és nevelésen keresztül. Ez az egyszerű üzenet kell, hogy eljusson mindenkihez Izraelben. Meg kell töltenünk a levegőt ezzel az üzenettel, mielőtt folyamatos háborús helyzetbe kerülünk, mivel a helyzet egyre rosszabb.

Tehét kezdjük el. A kezdetekkel lesznek akik megértik és érzik ezt. Meg van a módszerünk a tanításra, tehát alkalmaznunk kell. Az egységet meg kell tanulni, nem történik meg csak úgy magától. A gravitáció törvénye automatikusan működik, azonban az Egységet egy rendszeres munka alkotja meg. Hasonlóan ahhoz, ahogy egy külső erő tudja az embert meggyőzni, hogy ne dohányozzon. Amikor minden oldalról azt hallom, hogy kárt okozok magamnak és másoknak, akkor ez el kezd hatni rám.

Kezdetekben az Egység nem a legkényelmesebb érzés, de fokozatosan az élet folyamává válik, és nem tudjuik az életet menedzselni többé nélküle, nem is értjük, hogy élhettünk eddig nélküle. Először játszunk vele, mint a gyerekek, majd hirtelen elkezdjük érezni, ahogy a viselkedés benne második természetünkké válik, és akkor a játék valóságossá lesz. Egy ponton nem tudok mást tenni, mint jó kapcsolatban lenni mindenkivel. Minden rajtunk múlik.

KN

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,119 seconds.