Dr. Michael Laitman

Az emberekkel való viszony befolyásolja az egészséget

Az emberekkel való viszony befolyásolja az egészséget

A sajtóból (A NewScientist-ból):

“A hozzáállásod más emberekhez erősen tud hatni az egészségedre. Egyedüli létezés nagyobb veszélyt ad a szív infarktus, elbutulás, depresszió és halál esetek előfordulására, és pedig azok, akik elégedettek a társas életükkel jobban aludnak, lassabban öregednek és jobban tűrik a vakcinákat. Annyira erős ez a hatás hogy a magányosság gyógyítása ugyan annyira jó az egészségedre mint a dohányzás megszüntetése, John Cacioppo szerint (University of Chicago, Illinois), aki az egész karrierét a társas elszigetelés tanulmányozásával töltötte.

“Valószínű, hogy ez a legfontosabb viselkedési megállapítás a világban, egyezik Charles Raison (Emory University, Atlant, Georgia), aki az agy-test kölcsönhatását tanulmányozza. “Emberek akiknek dús társas életük és kellemes, nyílt kapcsolatuk van, nem betegednek meg, és tovább élnek”…

“Cacioppo jelentette, hogy a gének, amik szabályozzák a kortizol hormont meg a gyulladásokat többet voltak aktiválva, magányos emberekben, és az immunsejtek, amik a baktériumok ellen harcolnak erősebben voltak aktiválva.”

Megjegyzésem:

A  legújabb tanulmányok újra bizonyítják, hogy az emberi lény egy társas lény és a korrigált állapota az egységben van a társadalommal.

Rav.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,629 seconds.