Dr. Michael Laitman

Az irányító gépezet billentyűzete

Az irányító gépezet billentyűzete

A Kabbala bölcselete az egyetlen eszköz, amely ténylegesen lehetővé teszi számomra, hogy irányítsam a sorsom. Nincs az az elnök vagy miniszterelnök aki segíthet ebben, mivel ugyanaz a sors, mely a Teremtő kezében van, őket is “fülön ragadja”.

De nem azért érem el a Kabbala bölcseletét, hogy imádkozzak és könyörögjek: “Kérlek! Hadd érezzem jól magam!” Nem azért akarom felfedni a Teremtőt, hogy ismerjem terveit, hogy felfedezzem, hogyan tudom befolyásolni azokat, vagy hogyan lehetek azoknak része. Ez nem csak valamiféle felfedés; hozzáférést kapok a “billentyűzethez”, amelyről az összes valósághoz kifutnak a parancsok.

Ezen felül megtanulom hogyan cselekedjem, hogyan szabályozzam és irányítsam a sorsom és az egész világ sorsát. Megismerem a világok szerkezetét, és ennek a világnak a szerkezetét, az fejlődés történetét, okait és irányát, minden teremtés természetét, a vezetés rendszerét és a Gondviselés rendszerét. Röviden szólva nincs olyan, amit ne foglalna magában a Kabbala bölcselete. Megismertet minket a természettel és annak alapvető törvényeivel, melyeket nem ismerünk.Ha ismernénk, mindent irányítani tudnánk.

A Teremtő nem véletlenszerű érzelmi kitörés, nem is valaki szeszélyes vágya, amely titkát csak az utolsó pillanatban nyitja meg számomra. A Teremtő a valóság általános törvénye. Ha tanulmányozom, tudom hogyan viszonyuljak hozzá, hogyan váljak vele eggyé, hogyan irányítsam.

Ha akarom, meglesz rá az esélyem. Idővel felfedezem, hogy először meg kell értenem a Teremtőt. Amikor már értem Őt, azonnal egyet értek Vele, mint ahogy valaki egyet ért édesanyjával, ahogy felnő és megérti, hogy anyja minden vágy csak az ő érdekében volt.

A lehetőség, hogy irányítsuk a teljesség törvényét ellentmondásoktól mentes: Az általános rendszer felfedésével meglátom, hogy csak a helyes egyesülésre van szükség itt köztem és Őközte. Csak meg kell magam változtatnom és beteljesítem a spirituális létra szintjeit. Minden szinten a Teremtőhöz fordulok, mi megtestesülünk egymásban és a középső vonalon megállapodásra jutunk, miután harmóniában és békében együtt vagyunk. Egyenlőséget érünk el az aktuális állapotban, életem minden pillanatában, mert mindketten a legtöbbre értékeljük azt.

Így irányítom a sorsom, mivel az Ő részéről ez ugyanúgy irányított. Mi lehet jobb bárki számára?

2o12 November 12, Napi Kabbalah lecke 4. részéből “A Kabbala bölcsességének esszenciája”

FG

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,112 seconds.