Dr. Michael Laitman

Mi az ami hiányzik?

Mi az ami hiányzik?

Kérdés:

Képzeljük el, hogy egy ember ül és figyeli magát: “Kérek egy kis vizet inni, és még valami mást is szeretnék, és nem is tudom mi mást akarok.”
Egy egyszerű kísérlet segítene neki megérteni hogy a vágyainak a lényege az élvezet üldözése?

Válasz:

Egy ember látni fogja, hogy minden egyes pontnál új vágyak keletkeznek benne. Nem tudja hogy honnan jönnek; először egy dolgot akar és egy másikban pedig valami mást.

Különben pedig be tudja programozni magát, ami azt jelenti, hogy magát fókuszáltatja különböző vágyakra és visszaemlékezik valamire, ami élvezetet adott neki. Ebben a helyzetben egy nagy vágy fog fellobbanni benne, annak az örömért és el fog kezdeni vágyni rá: ” Mit akarok? Ja, elfelejtettem, van egy kis fagylalt a hűtőben,” és kiveszi a fagylaltot vagy emlékezhetne arra, hogy akart menni valahova ami érdekli, vagy találkozni valakivel, vagy olvasni egy érdekes könyvet vagy látni egy mozit, amire készült menni, és így tovább.

Ez azt jelenti, hogy felidézünk vágyakat magunkban, amikor nem érezünk élvezetet. Nem érezzük az élvezetet amikor feltöltjük magunkat. Tele vagyok, ami úgy úgy tűnik, hogy minden rendben van, de az életem íztelen. Akkor is amikor úgy tűnik, hogy nekünk minden meg van, hiányzik az a kiegészitő izgalom. Felfedezünk új élvezeteket és ösztönöket, de valóban ugyan az az egó.

2o12 November 3, A KabTV műsorából, “Beszélgetések Micheal Laitmannal”

DH

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,121 seconds.