Dr. Michael Laitman

Nehéz Istennek lenni, azonban lehetséges

Nehéz Istennek lenni, azonba lehetséges

Kérdés:

Mi a leghihetetlenebb és legfantasztikusabb vágyunk? Az, hogy az emberek úgy kiáltsanak fel, hogy “Hűha”?

Válasz:

Mi képesek vagyunk mindenre! Képesek vagyunk a halhatatlanságra, végtelenségre, mindentudásra, mindenhatóságra, de csak olyan mértékben, amilyen mértékben mi közvetíteni akarunk másoknak, nem pedig olyan mértékben, ahogy magunknak tartunk meg mindent (belső használatunkra). Szóval éppen annyira vagyunk képesek bármire amennyire a “továbbadására” berendezkedünk.

Megjegyzés:Egykor egy okos fickóval jártam iskolába, aki azt mondta nekem, hogy ő Isten akar lenni. Kijelentette, hogy a határtalan örömet keresi, ami exponenciális gyorsulással terjed. Vajon ez a fajta haladás valóban létezik ebben a valóságban?

Válasz:

Természetesen. Habár Isten nem létezik oly módon, mint ahogy azt most az emberek elképzelik. A szint, amit mi elérhetünk az valójában az Isten szintje, a Teremtő szintje. Nehéz Istenné válni? Talán, de biztos, hogy nem lehetetlen.

Megjegyzés: Ez a fickó mondta azt is, hogy ő meg akarja teremteni “a saját univerzumát” melyben valódik emberek élnek…

Válasz:

Egyesek valóban képesek egy saját univerzumot létrehozni; sőt, képesek számos univerzumot megalkotni, melyek egymástól elkülönülnek. Ott ahol olyan állapotba kerülnek, mely az abszolút kinyilatkoztatás és teljesség, ezt nevezünk határtalan világnak, melyben nincsenek vágyak. Ez az, ahol már nincs tovább, ez a vég!

Mi jön ezután? Nem tudjuk megválaszolni ezt a kérdést, mert a végtelenség állapota túl van a mi korlátozott határainkon. Nézd, a végről beszélünk, minden amit tehetünk itt, hogy meghatározzuk a vég fogalom határát, majd mikor azt elérjük mindig egy kicsit távolabb toljuk. Így nincs olyan, hogy azt következő dolog. A távolság és korlátozások kategóriája egyszerűen eltűnik ezeknél a határoknál.

2o12 november 3, Beszélgetés Michael Laitmannal, KabTV

SzL

KA

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,114 seconds.