Dr. Michael Laitman

A puha pihe ágy nem akadály a spiritualitáshoz vezető úton

A puha pihe ágy nem akadály a spiritualitáshoz vezető úton

Báál HáSzulám: Bevezető a Tíz Szfira Tanulmányához, 11.pont: “Azonban mi megtaláljuk és látjuk a Talmud bölcseinek szavait, akik a Tóra útját könnyebbé tették számunkra a Misna szerzőinél. Mindez azért van mivel ők azt mondták, “A személynek mindenképpen el kell merülnie a Tóra és a parancsolatok végzésében még akár Lo Lishma (nem az Ő nevében) módján is, és a Lo Lishma-ból eljut majd a Lishma-hoz (az Ő nevében), mivel a Tórában található Fény majd reformálja őt”.

Ezáltal ők új lehetőséggel láttak el minket a fent említett, Misna, Avot-ban található önsanyargatás helyett, azaz elláttak minket “A Tóra Fénye”-vel. Ez elegendő erővel rendelkezik ahhoz hogy a személyt reformálja és eljuttassa őt a Tóra és a parancsolatok Lishma formájában történő végzéséhez.

Ebből az következik hogy nekünk semmit sem kell megváltoztatnunk életünkben, nem kell korlátoznunk magunkat, vagy nem kell testünkre odafigyelnünk, hogy számoljuk mit és mennyit eszünk, iszunk vagy mennyit alszunk. Az sem számít ha én egy kényelmes ágyon vagy a földön elszom-e, hogy én milyen “jó” vagyok másokhoz, rokonaimhoz, magamhoz ebben az életben, vagy hogy én mivel foglalkozom. Mindez egyáltalán nem számít, az egyetlen dolog ami fontos az a Tóra gyakorlása (mely a Kabbala tanulását jelenti) egy olyan módon, hogy a benne található Fény engem reformáljon.

Nekem csak erre a Fényre van szükségem, és majd az eligazítja az én viszonyaimat: magammal, a barátokkal, a környezettel és a Teremtővel kapcsolatban. A Fény irányít, menedzsel mindent. Nekem csak a Fényt kell magamra vonzanom, és meg kell adnom annak a lehetőséget hogy működjön. Ez az amit a bölcsek mondanak.

Ők már létrehozták a kapcsolatokat a lelkek általános rendszerében, mely teljesen darabokra tört, és azt ők maguk már a fejlődés számtalan fázisán keresztül vitték, Bábelen és az Egyiptomi száműzetésen. Az a csoport melyet Ábrahám magával vitt Bábelből már kifejlődött és létrehozta a kapcsolatokat tagjai között, azaz a lelkek között, melyek az általános rendszer tagjai.

Ők már képesek voltak felépíteni az Első Templomot, és megkapták a “Mochin de Haya”-t (A Haya Fényeit) az adakozás érdekében, majd lezuhantak onnan és a Babilóniai száműzetésbe kerültek. Utána kijöttek a Babilóniai száműzetésből és megépítették a Második Templomot ott, a “Mochin de Neshama” szintjén, majd újra lezuhantak. Ez azt jelenti hogy ők már keresztül mentek a fejlődés különböző stádiumain, melyek szükségesek voltak a felkészüléshez: három száműzetésen és három üdvözülésen. Ezáltal ők végrehajtották az összes személyes, egyéni korrekciókat, melyeket Izrael nemzetének, mely része az emberiségnek, az a csoport mely a korrekció folyamatának élén jár, végre kellett hajtania.

Annak a ténynek köszönhetően hogy ez a csoport keresztül ment az összes száműzetésen, az üdvözüléseken és a két Templom lerombolásán a “Mochin de Haya” és a “Mochin de Neshama” szintjein, ők létrehozták a helyes és szükséges kapcsolathálózatot az általános lélek, a teljes teremtés felső részével, a GE (Galgalta ve Eynaim) résszel. Tehát bármely személynek aki most korrigálni akarja magát, meg van erre az esélye.

A két Templom lerombolása és Izrael nemzetének száműzetése szükségszerű ahhoz a Bábelhez való visszatérés érdekében, mely korrekció nélkül maradt, hogy Izrael azokkal integrálódjon azok későbbi korrekciója érdekében. Ez az állapot mely a kölcsönös egymásba épülésre szolgált, körülbelül száz évvel ezelőtt véget ért, sőt valójában már az Ari idejében befejeződött. Most bárkinek aki korrigálni akarja magát nem kell testét kínoznia, és az önsanyargatás feltételei között élnie, mely körülmények szükségesek voltak azon csoport számára akik a GE részt korrigálták.

Akkor ők a világ nemzeteitől függetlenül korrigálták magukat, és azon különleges körülmények között éltek, hogy “Ti egyetek kenyeret sóval, kevés vízet ígyatok, aludjatok a földön és keményen dolgozzatok a Tórában”. De miután ők végrehajtották a korrekciókat, és magukat az egész rendszerhez kötötték, a rendszer immár létezik egy részlegesen korrigált módon, tőlünk elrejtve.

Most mindenki képes a lelkek ezen kölcsönös egybeépülését felhasználni Izrael nemzete és a világ nemzetei között, azaz azt hogy a GE behatolt az AHP-ba és azzal integrálódott. Amennyiben a személy korrigálódni akar, amennyiben a spirituális szikra felgyulladt benne, akkor az a rendszer mely őt támogatja létezik, mely rendszeren keresztül ő képes a Reformáló Fényt magára vonzani.

A Fény fog mindent kijavítani, mivel létezik egy rendszer mely készen áll azt magába szívni, és azt nyújtani a korrekció összes szintjével. Tehát nekünk nem kell magunkat megszorítanunk bármilyen módon, minden lehetséges kivéve az, hogy valamilyen kárt szándékosan okozzunk, vagy azt támogassunk. A személy rendelkezhet különböző karakterrel, tulajdonságokkal, de amennyiben ő azért akar dolgozni hogy a Reformáló Fényt magára vonzza, akkor meg kell legyen a lehetősége arra hogy a csoportba beépülhessen. Az ő életmódja, mások iránti attitűdje, az a teher, “hátizsák” amit addig begyűjtött, mindaz amit magával hozott csak a Fényre tartozik, hogy azt majd a Fény elrendezhesse számára.

2o12 November 14., Reggeli lecke 1.rész “Bevezető a Tíz Szfira Tanulmányához

HZS

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,743 seconds.