Dr. Michael Laitman

Az Örökkévalóság Fénye

Az Örökkévalóság Fénye

Kérdés:

Mi a Teremtő definíciója?

Válasz:

A Teremtő egy olyan erő a személyen belül, mely adakozik. Ha a személy úgy érzi, hogy a kapcsolathoz és adakozáshoz tartozik, akkor a Teremtő már él benne. A személy valami újat érez, olyat ami nem az övé, valami felsőbbét és azt akarja, hogy ez a felsőbb benne legye, amivel ő valami jobbat szerez meg még ebben a korporeális világban.

Kérdés:

A végén kiderül, hogy egyetemesen öntudatunkon kívül érjük el a Teremtő kinyilatkoztatását?

Válasz:

Ez így van, amíg ez AHP és nem GE, “Csak a tetteid által ismerhetlek meg, hogy ki vagy”.

Az egyetemes, hogy tettei által egy jobb életet érez a személy működő kapcsolataiban. Képzeld el, hogy hirtelen minden jól megy, te és a családodnak mindene megvan, gyermekeidről gondoskodnak, egészséges vagy és biztonságban vagy… mindez a boldogságból származik? Mindez a közöttünk lévő kapcsolatból ered, általános kollektív érzetet ad ez számunkra, olyanok vagyunk, mint a testvérek. Egyfajta egység, szeretet, és egyfajta megállapodás az, hogy a Teremtő a teremtményekbe öltözött, kapcsolatainkba.

Mind emellett, egyfajta örök áramlást érzünk ezekben. Ez egy speciális megvilágítása az egységnek, ami elmondja a személynek:”Te élsz, és élni fogsz”.

Én ezt a kiegészítést másokkal való kapcsolataim és velük való együttéléssel kapom. Az életem meg van osztva mindenkivel; én teljesen bennük élek és ezért érzem az örök életet, az örök létezést. Az élet és halál illúziója eltűnik, amíg azt éreztem az csak az elválasztott és korlátozott egómban volt. Most, bár, amikor az egóm szétterjed közöttünk, amikor én mindenkitől függök és mindenki tőlem függ, soha többé nem érzem azt, hogy meghaltam, közöttetek élek mindörökké.

Mindez csupán pszichológia, egy belső érzés. Mindezt így érzi egy átlag ember, amikor is ő lépéseket tesz a kapcsolat felé. A spiritualitás egy kiegészítését érzi az élete minden területén. Ez “spirituális”, mert kitolja magát mások elé és az adakozás ereje hat rá. Még ha tettei mindezt elfújják, és nem fogja fel pontosan a tényleges okokat, hogy miért történik mindez, még akkor is, ha mindentől meg van óvva, ez normális. Mi így működünk, a Kabbalista Bölcsek szerint.

Habár az egyetemes hangsúly a tetteken van és nem a belső tisztaságon, ők felfedezhetik a Teremtőt és megtapasztalhatják a spirituális érzést. Mindenki, aki részt vesz az adományozásban úgy van nevezve:“ember”, még akkor is, ha ő a teljesen mechanikus szinten van. Nincs különbség köztük, ők is az egyetemes egész része.

2012 November 14, Napi Kabbala lecke 4. részéből, “A Kabbala Bölcseletének lényege”

SzL

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,142 seconds.