Dr. Michael Laitman

Mit akar mindenki Izrael országától?

Kérdés

Miközben mi terjesztjük  az elképzelésünket arról, hogy az egész világ eléri a teljes kölcsönkapcsolatot, az egész világon rengeteg háború és konfliktus zajlik. Mit tehetünk, hogy ez a kapcsolat az emberek között minél hamarabb, akár most létrejöjjön?

Válasz

Mindenekelőtt a kapcsolatról szóló üzenetet Izrael országán belül kell eljuttatnunk. A korrekcióval áll összefüggésben, hogy bármi történjen is Izrael területén belül, az megtörténik a világban is. Minden probléma, a világ bármely pontján, legyen az Szudán, vagy akár Spanyolország Baszk területe, azonnal megoldódik, amikor Izrael nemzete megoldja a területén belüli problémákat. Ez az a hely, ahol mindennek a gyökere van, és ha ezt mi korrigáljuk, az egész világ megnyugszik.

Ez az oka annak, hogy a világ összes nemzete a zsidókat hibáztatja: “Ti vagytok a hibásak, amiért mi rosszul érezzük magunkat!” Mellesleg igazuk van ebben. Ezáltal megérthetjük, a korrekció abban rejlik, hogy az Izrael Nemzete által magára vont bőséget, a világon keresztül kell, hogy áramoltassa. Ebben az általános rendszerben, a mi nemzetünk a kapcsolat a Fényhez, azonban nem tudjuk önző módon magunkra vonni azt, az egész világ irányába kell ilyen szándékot felmutatnunk. Ilyen módon az egész világ békében fog majd élni.

Másfelől, ameddig Izrael Nemzete nem vonja magára a Fényt, az említett módon, az ellenségeink nem hagynak fel a békétlenséggel, mivel a probléma valójában nem barátok vagy ellenségek definiálásában ragadható meg, hanem abban, hogy a Teremtő milyen módon ébreszti fel az Izraeli népet, a Fény irányába. Amikor ez megtörténik, az egész világ hasonlóvá válik a Teremtőhöz.

Kérdés

Tehát akkor mi hiányzik annak érdekében, hogy elérjük a kapcsolat kívánt fokát?

Válasz

Csak egy kicsit több bölcsesség. Még képtelenek vagyunk megemészteni ezt, nem látjuk,  a rendszert amely a módja lenne a dolog lényegi megértésének, és annak a belátásának, hogy nincs semmilyen más lehetőségünk. Az általános, kölcsönkapcsolat ilyen módon láthatatlan marad.  Például, még mindig felbukkan érv azzal kapcsolatosan, hogy Görögországot le kellene választani az EU pénzügyi Uniójáról, és bár az Európaiak már felfogták, hogy ennek a hatalma, más új problémákat okozna, mégis megpróbálják az egész kérdést pénzügyi problémának tekinteni. Képtelenek figyelembe venni, a valódi bajokat, ahogy az elvárt lehetne.

Egyének, népek és az egész emberiség nem emésztette meg még az általános rendszerben befoglalt kölcsönkapcsolatok globalizációját. Mi, Izrael vagyunk a probléma, mivel nem kezdtük meg a módszer terjesztését helyes módon. Azt gondoljuk, elég, ha egyszerűen csak együtt tanulunk. Közben a belső tűz növekszik, és a robbanás közeli állapotába kerülünk. A globális skálán Izrael helyzete nagyon is agasztó…

2o12 November 20, A Napi Kabbala Lecke 4. részéből, “A Kabbala Bölcsességének lényege.”

KN

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,640 seconds.