Dr. Michael Laitman

Sok probléma, de az oka egyetlen

Sok probléma, de az oka egyetlen

Zohár könyve, valamint az egész Tóra, csak a köztünk levő kapcsolatról beszél: hogyan kapcsolódni, és a mi kapcsolatunkban feltárul egy  új erő. Minden alkalommal, amikor erőfeszítéseket teszünk, az egymással való összekapcsolódás érdekében, mintha próbálnánk behatolni a kölcsönös kapcsolat középpontjába, néhány “kilogramok” erejével. Ha már létrehoztuk a szükséges feszültséget az összekapcsolódáshoz, akkor felfedezzünk egy speciális kapcsolatot, az úgynevezett “Ászia világa”. Ha  még nagyobb feszültséget, teremtünk, akkor feltárul számunkra az úgynevezett “Jecira világa”. És mi így emelkedünk minden spirituális szinten. Semmi ennél több.

Tehát, a Zohár olvasása közben mi folyamatosan vizsgáljuk, hogyan lehet csatlakozni erősebben egymáshoz, és letisztázzuk a köztünk levő kapcsolatot. Ebben a kapcsolatban, amelyet felfedezel, te megszerzed a kölcsönös adakozás mértékét, és a kölcsönös adakozás mértékének megfelelően te elkezdesz felfedezni egy különleges erőt, a Teremtőt. Ezt hívják “A teremtmények szeretetén keresztül a Teremtő szeretetéhez”.

Érdemes erre az állapotra gondolni, mert ezenkívül nem létezik semmi más. Minden szinten csak ez az állapot létezik, és a felfedezés. Amilyen mértékben te már képes vagy ebben az állapotban lenni, és még mindig nem vagy benne, te szenvedést érzel: rakétákat, pénzügyi problémákat, mindent lehetségest kivétel nélkül. Mindennek csak ez az oka: hogy te nem vagy eléggé összekapcsolódva a többiekkel.

2012 November 22, Reggeli lecke , a “Zohár könyve” – ből

BS

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,145 seconds.