Dr. Michael Laitman

Van ok az örömre!

Van ok az örömre!

Mivel a személy természete szerint ellentétes a Teremtővel, ezzel együtt el kell érje a hasonlóságot Vele, akkor mi a teremtmények magunkba foglalunk két fajta tulajdonságot: a belső forma, a megszerzési vágyunk, amely ellentétes a Teremtővel, és a külső formája a megszerzési vágynak, amely képes hasonlóvá válni a Teremtőhöz. Ez a két ellentét, tölt el minket. Mi képtelenek vagyunk ezzel az egésszel megbirkózni, amíg a valódi munkába nem kezdünk.

Itt bekövetkezik a fejlődés, mint minden spirituális edénynél. Először is van csak a megszerzési vágy, de e fölött egy “megszorítást végez”, amely után kialakul a “Mászách és a Visszavert Fény” és azután megjön a Fény és megtöltés. A megtöltés nem található az edényben, a megszerzési vágyban, hanem abban a formában, amelyet korrigált a személy maga fölött, ahol hasonlóvá vált a Teremtőhöz, az adakozás szándékával.

A teremtmény, hogy megszerezze az azonosságot a Teremtővel, ő állandóan két ellentétes formában található. Egyrészt, az ő természetes vágya ellentétes a Teremtővel, de másrészt, a vágynak a formája, amelyet korrigált, azonosságában van a Teremtővel.

Ezért, a szomorúság és a boldogság, az üresség és a teljesség együttesen léteznek. És pontosan ez az ellentét teszi a munkánkat teljessé, mert mi így letudjuk kapcsolni magunkat a saját “Én” -ről vagyis a megszerzési vágyról, fölé emelkedünk, és beszélhetünk az adakozó vágyból, abból a magasságból, amelyet elértünk és megépített minket.

Ezért létezik a parancsolat, hogy dolgozzunk a Teremtőnek örömmel, mert ez az általános formula. A megszerzési vágyban mi mindig úgy érezzük magunkat, hogy mennyire ellentétesek, és üresek vagyunk. De másrészt mi boldogok vagyunk, hogy dolgozhatunk e fölött.

Még ha nincsen erőm, hogy imádkozzak, nincs semmi amiért imádkozzak, és kérjek, ezek is a jelei annak, hogy én a helyes úton vagyok, és néha keserű ízt érzek a megszerzési vágyban. Itt találkozik két ellentétes dolog: egyrészt, nincs erőm imádkozni, nem vagyok képes a Teremtő felé fordulni, nincs mit kérjek Tőle, és nincs mit adjak Neki. De másrészt, én nagyon vonzódok ehhez, és tudom, hogy nekem ezt meg kell szerezni.

Ez már két erő, két vonal, két ellentétes irány, amelyek azt mutatják, hogy a vágyam a korrekció helyes folyamatában van. És  ez elég ahhoz, hogy boldog legyek! A legfontosabb dolog a tudatosság, hogy egy kicsit a megszerzési vágy fölé emelkedtem az adakozás irányába.

2o12 November 20, Felkészülés a reggeli leckéhez

BS

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,116 seconds.