Dr. Michael Laitman

Ismétlődő szomorúság

Baal HaSulam “A Kabbala Bölcsességének lényege”:…ez a Bölcsesség (Kabbala) nem több és nem kevesebb, mint a gyökerek sorozata, amely az ok és okozati elv, megváltozhatatlan, meghatározott törvényeire van felfűzve, és amely egyetlen, magasztos cél érdekében fonódott egymásba, s amely úgy fogalmazható meg, hogy: “az Ő Istenségének feltárulása a teremtményei számára ebben a világban…”

A Kabbala Bölcsessége az egész emberiség számára feltárul általánosságban, és mindegyikünk számára egyedileg is, kötelező módon, lépésről lépésre a fejlődés ösvényén, amely meg kell, hogy feleljen a természet abszolút törvényeinek, és felvezet minket a jelenlegi állapotunkból, a korrekció végéhez. A Kabbala elmagyarázza nekünk, hogy milyen eszközök segítenek minket ennek az útnak a követésében, és hogy milyen erők aktívak felettünk, miközben elkerülhetetlenül haladunk a természet akaratával egyezésben, valamint  azt is elmagyarázza mi történik, amikor önmagunk által fejlődünk, a saját tudatosságunk, illetve az értelemmel teljes részvételünk, és akaratlagos részvételünk miatt a folyamatban. Felfedezzük a valóság minden elemét, a jelenlegi állapotból, a korrekció végéig, abban a rendszerben, amit a “Kabbala Bölcsességé” – nek nevezünk.

Ezért nincs másik tudomány, amely fontosabb lenne, vagy legalább is számunkra fontosabb lenne, pontosan most, amikor befejeztük a fejlődésünket az ásványi, növényi és állati szinteken. Korábban nem tanulhattuk és nem alkalmazhattuk a Kabbala Bölcsességét, ezért az el volt rejtve előlünk.  Azonban mihelyt képessé váltunk alkalmazni a Kabbalát, és részt venni a természetes, időszerű fejlődésünkben, annak érdekében, hogy felgyorsítsuk azt, más szóval mihelyt önként felgyorsítottuk a növekedésünket, megértettük, és ráébredtünk erre, akkor pontosan akkor tárult fel a Kabbala Bölcsessége számunkra és kötelezett minket a saját alkalmazására.

Természetesen be kell látnunk, hogy nem folytathatjuk a fejlődésünket az eddig alkalmazott úton, mivel el kell érkeznünk a tudatos és ésszerű fejlődéshez, az út minden lépése során. A tudatosságunk és aktív részvételünk nélkül, nem haladhatunk egyik állapotról a másikra, és nem mászhatunk magasabb fokozatra. A beszélő fejlődési szinten teljesen lehetetlen “automatikusan” fejlődni, – ahogy az ásványi, növényi és állati szinteken történt- amikor is a bennünket kényszerítő erők befolyása alatt fejlődtünk.

Ez hasonló ahhoz, mint amikor annak idején az első osztályból felléptünk a második osztályba. Ha nem készültem fel rá, akkor a következő évre is ugyanazon a fokozaton maradok és tanulok tovább. S otthon meg leszek büntetve ezért, nem játszhatok a többiekkel, nem kapok süteményt, ameddig meg nem csinálom az elmaradt leckéket. Önmagam erőfeszítéseinek eredményeképpen kell befejeznem az első évet.

Ez nem úgy működik, mint az előző szinteken, amelyek nem igényeltek személyes részvételt. Senki nem haladhat előre, mint egy állat, csak mint egy emberi lény, megszerezve a Bölcsességet, és a tudatos részvétel érzékelését a folyamatban.

Ha az emberiség továbbra is ezen a módon cselekszik, akkor ezzel növeli a katasztrófák számát és erejét, addig, ameddig meg nem érti a tudatos fejlődés elkerülhetetlenségét. Meg kell értenünk és éreznünk a fejlődés törvényeit, és látnunk kell az előttünk lévő célt, és követni azt.

Ezért, a világ nem haladhat előre a Kabbala Bölcsessége nélkül, illetve nem fejlődhet a megfelelő alkalmazása nélkül. Különben a fejlődés nem történne meg.  A szomorúság folytatódna és az emberek szenvednének mindaddig, ameddig végezetül meg nem hallanák az üzenetünket. Ezt követeli meg a mi időnk.

Másfelől nekünk a barátságosabb, szimpatikusabb és gyengédebb hozzáállást kell tanúsítanunk, miközben bemutatjuk a Kabbalista módszert különböző formákban, hogy egyszerűbbé tegyük a megemésztését mindenki számára. Nekünk arra kell összpontosítanunk, ahogy mondva van: “Minden gyermeket a saját útjával egyezésben kell oktatni.”

Végső soron, ameddig Izrael népe és az egész világ összekapcsolódik a Kabbala Bölcsességében, a katasztrófák folytatódni fognak, annak érdekében, hogy mindenkit a keresésre ösztönözzenek.

2o12 November 14, A Napi Kabbala lecke negyedik részéből, “A Kabbala Bölcsességének lényege”

KN

KA

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,123 seconds.