Dr. Michael Laitman

A befejezetlen világ építésének befejezése

A befejezetlen világ építésének befejezése

Hatalmas erő van a kezeinkben, amelyhez semmi sem hasonlítható a világon. A Kabbala Bölcselete a természet forrása, minden monda és hiedelem nélkül! A fizikai törvények, a világ legalapvetőbb törvényei két ellentétes erő kölcsönhatásán alapulnak: a Fény és az edény (vágy), a megszerzés tulajdonsága és az adakozás tulajdonsága, és csak ez van.

Nevezd, aminek akarod: pozitív és negatív, északi pólus és déli pólus, vagy proton és elektron. Miénk a módszer, hogy kiegyensúlyozzuk őket, ami érthetővé teszi, hogyan építhetjük fel a világot ennek a két elemnek a használatával, hogyan tudjuk befejezni mi magunk az építését ennek a szándékosan befejezetlen világnak, és megértsük, hogy a Teremtő mit vár el tőlünk.

Azt várja, hogy képessé váljunk együtt építeni Vele. Mint ahogy egy gyermek épít egy házat építő elemekből, megformáz valamit, játszik az építő készlettel, vagy kirakja a kirakós játékot, nekünk is be kell fejeznünk ennek a világnak az építését!

A kövületi, vegetatív és az állati része ennek a világnak ösztönösen kiegyensúlyozott. A természet működik bennük, így sosem romlanak el és helyesen működnek. Az egyik elkapja a másikat, az egyik megeszi a másikat; a természet így irányítja őket. Ez így van, eltekintve az embertől.

Mi tartalmazzuk az állati és a beszélő szintet. Az állati szintet egyensúlyba kell hoznunk a természettel. Ez ésszerű fogyasztást jelent. A világnak ezt el kell érni, akár szenvedés, akár egy krízis által vagy egy jó úton. Úgy gondolom ez a fejlődés most felgyorsul majd.

Mindenesetre most mindenki nyíltan kész beszélni erről. Legutóbb azt hallottuk a médiában, hogy a jövő nem, hogy jobb lenne, hanem rosszabb. Ez nem csak Európára vonatkozik, de Amerikára és más országokra is. Ez azt jelzi, hogy az emberek már beismerik, hogy nincs kiút ebből az állapotból.

Tehát, a természet arra késztet minket, hogy akár tudatosan, akár csapások által megérezzük a szükségét egy bölcs létezésnek, egy ésszerű fogyasztásnak: mindent egyenlően kéne elosztani, és akkor mindenkinek meg lenne az, amire a létezéshez csak szüksége lehet. Minden erő és idő csak azt célozza majd, hogy elérjük a következő szintet, amit Ádámnak (emberi) hívnak, ami a Teremtőhöz való hasonlóságot jelenti a közöttünk lévő egységben.

Ez az, amire magunkat építhetjük. El kell érnünk ezt a szintet, és érzékenyen kell léteznünk benne, nem ösztönösen, hogy elérjük a Teremtő szintjét, az egy egyesült erőt, amely körbevesz és irányít bennünket.

Nem szabad úgy gondolnunk erre az erőre, mint valami anyagi dologra. Csak a vágy lehet valódi. A Fény, ami irányítja nem lényeges, csak az adakozás szándéka. Idővel megértjük ezt.

2o12 November o6, Grúziai Kongresszus 4. leckéjéből

FG

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,126 seconds.