Dr. Michael Laitman

Az elrejtés nem a Teremtőben hanem bennem van

Kérdés

Hogy befolyásolhatjuk a világ összes csoportját úgy, hogy most azt érezzék, amit mi érezünk? Hogy lehetünk képesek átadni az érzéseinket nekik? Milyen intenzitás, viszony és kapcsolat szükséges a mi részünkről?

Válasz

Valójában mindenkivel össze vagyunk kapcsolódva. Ők vagy megragadják a kezünket vagy nem, de mellesleg ha nem, az a mi problémánk, mivel minden a Teremtővel való viszonyon belül történik.

Ő befolyásol minket, és teljesen el van előlünk mindeközben rejtve. Azonban a Teremtő nem rejti el önmagát. Miközben mi azt mondjuk, hogy a Teremtő elrejtőzött, valójában nem erről van szó. Mi magunk rejtjük Ő el, a korrigálatlan minőségeinken keresztül. Benne nincs semmi rejtegetnivaló. Mi egyszerűen így fejezzük ki a törésünket. De valójában az elrejtés bennünk van, és nem a teremtőben.

Ez a más csoportokkal kapcsolatosan is ugyanilyen módon van. Amikor tanulunk, workshopokat tartunk, vagy bármit csinálunk, minden csoportot a világban magába foglal ez. Eközben megpróbáljuk magunkba foglalni mindezeket, még ha nem is minden pillanatban erre gondolunk, és nem is tudjuk ezt megtenni. Nekünk csak egy kis vágyunk van, egy kicsiny edényben.

De amikor elkezdünk összekapcsolódni, párhuzamosan ezzel megragadunk több milliárdnyi gondolatot, érzést, és ezek nem oltják ki egymást. Olyan mintha nagyon kicsinyek lennénk, mint mondjuk egy bitnyi információ lennénk, amibe csak egy 0 vagy 1 érték lenne beleírható, semmi több. Azonban amikor hatalmas méretű kapcsolatban vagyunk, akkor minden egységnyi információ összeadódik, és ilyen módon az egész emberiséget képesek vagyunk kilistázni, és meg is kíséreljük ezt.

A Grúz Kongresszus 2. workshopjából 2012/11/6 

KN

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,121 seconds.