Dr. Michael Laitman

Az élet titkának a legegyszerűbb értelmezése

Az élet titkának a legegyszerűbb értelmezése

Az egyetlen dolog, amire szükségünk van, hogy korrigáljuk a viszonyunkat a Felsőbb erővel, amely ellenőriz mindent, és vezeti az egész életet, ahogy írva van: “Nincs más Rajta kívül”. Négy nyelv létezik, amely beszél az emberi kapcsolatról, a Felső erőről “Psat”, “Remez”, “Drus” és “Szod “(Tóra, Misna, Talmud, Kabbala).

Ők tartoznak ahhoz a szinthez ami az emberben van: “kövületi”, “növényi”, “élő” és “beszélő” szintek, és ennek megfelelően, a vizsgálat a négy jelentésben. Ebben az esetben egy másik felosztás jött létre, ahol a Kabbala Bölcselete jelképezi a legegyszerűbb értelmezést, ez nem a titok, amelynek során minden feltárul az ember számára. Tehát szükségünk van pontosan a Kabbala nyelvezetére, hogy biztosak legyünk abban, hogy helyesen haladjunk.

Ez a szükséges feltétel, de még nem elég. Mivel még a Kabbala nyelvét is fel lehet fogni a rossz irányba. De legalább az ember tanul a megfelelő források szerint, amelyek lehetővé teszik a helyes megközelitést az iráshoz. Bár vannak egyesek akik még próbálnak titkot találni benne, misztikát, elméleti ismereteket vagy áldást és büveleteket.

Mégis, nagyon fontos, hogy betartsuk a Kabbala a nyelvezetét, a megközelitést és feltételeket a kabbalista tanulásra. Mert itt különbség létezik a szokásos tudomány tanításaitól. Itt mi teljes mértékben függünk ettől a forrástól, amely átadja nekünk a spirituális tudást. Ha ez a forrás valós és eredeti, akkor haladunk fokozatosan előre, a mi megszerzésünk mértékének megfeleően és a külső pozitiv feltételeknek megfelelően, hogy elérjük a szemünk felnyitását.

Mi tanulunk magunkról és a természetről, hogy elkezdjük érezni mit is jelent az adakozás, az erő, amely ellentétes velünk szemben. Majd az egyensúlyt a két erő között: a megszerzés és adakozás, amelyen keresztül elkezdjük érezni a teremtést. Igy a Teremtő cselekedetén magunkon, elkezdjük érezni Őt.

2012 November 27, Reggeli lecke a “Tiz Szfira Tanulmányából”

BS

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,631 seconds.