Dr. Michael Laitman

Gondoskodni a spirituális hiányról

Gondoskodni a spirituális hiányról

Kérdés:

Hogyan tarthatom magam a spirituális beteljesülés állandó hiányának állapotában?

Válasz:

Ez egy olyan gond, ami jön és megy, jön és megy, és ezt teszi állandóan és váltakozva.

Mit tehetek vele? Ez a barátokon múlik.

Ha ők a cél nagyszerűségét hangsúlyozzák, a Teremtő nagyszerűségét, a csoport nagyszerűségét, az önmaguk nagyszerűségét, ha hirtelen azt kezdem látni, hogy ők milyen sokat haladnak és én nem, felkavarom magam a büszkeséggel, irigységgel, stb., így új Kelim-et (edényeket) szerzek, új ürességeket. És akkor haladok. Nagyon fontos, hogy irigyek legyünk: “Miért nem én?” Fontos a haladáshoz. Ez vezeti az embert.

Ezért kell az, hogy a csoport szinte mindenkit ugrasson. Állandóan kacérkodnia kell az egyénnel, folyamatosan serkenteni benne a vágyat a továbblépésre.

Úgy kell látnia a barátait, mint akik fejlődnek: “Ők előttem járnak, ők szimpatikusabbak egymásnak, ők megértik egymást, sokkal közvetlenebbek egymással; nézd, hogyan kerülnek még közelebb. A spirituális anyag kezd felszínre kerülni közöttük, és én valahol a partvonalon állok; én képtelen vagyok, én nem olyan vagyok, mint ők.” Ezek az állapotok nagyon hasznosak egy személynek.

2o12 November 11., Virtuális leckéből

FG

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,117 seconds.