Dr. Michael Laitman

Három oszlop, amelyen a világ áll

Három oszlop, amelyen a világ áll

Rábásh írásaiból: “Ábrahám nemzette Izsákot”:
“Misnában írva van:” A világ három oszlopon áll, a Tórán, a spirituális munkán, és a jó cselekedeteken”. Ábrahám van nevezve a “Kegyelem emberének”, aki erőt adott, hogy a kegyelem megjelenjen az emberekben. Izsák van nevezve a “Munka oszlopának”, aki feláldozta életét az oltárra. És Jákob van  nevezve a “Tóra oszlopának”, ahogy írva van:”Adjad az igazságot Jákobnak”, és a Tóra van nevezve az “Igazság Tórája”. És minden embernek el kell érnie ezt a három oszlopot. Korábban ez a három oszlop másképp fedeződött fel a mi Szent őseinknek, mindegyik közülük egy oszlopot fedezett fel. Mert ők fedezték fel a három oszlopot, és már meg van az erőnk ugyanazon az úton haladni, amelyet az ősapáink kiköveztek számunkra. És ezért vagyunk mi nevezve a “Kiválasztott nemzet”, mivel mi az atyáinktól örököltük a három oszlopot, amelyen áll a világ, azért, hogy a világ létezhessen és elérje a célt, mert érte volt megteremtve a világ”.

A Fény építette meg a vágyat. A Fény teljesen adakozás és a vágy teljes egészében megszerzés, de a Fény által a vágy át kell forduljon a “kapjon azért, hogy adakozzon”- szintre. Azaz, a Fény és a vágy össze kell kapcsolódjon egy különleges módon, amely így van nevezve “az értelem fölött” vagy a “középső vonal”.

Ez a kombináció az ember saját választása által történik. Ennek köszönhetően az ember állandóan a helyes kombinációt kell válassza, és ez benne történik meg. Az “Ember” van nevezve annak a rendszernek, amely magába foglalja a két részt: a Fényt és az edényt, az adakozó vágyat és a megszerzési vágyat, és ezek közül választhat; meghatározni a helyes viszonyt közöttük, így egy helyes kombinációba helyezi magát, a Fény és az edény között.
Ez az ember munkája, hogy letesztelje magát, hogy megtanulja a Fény oldalát. Ehhez már a három vonalba kell lennie: a Fényből, edényből és az közöttük levő helyes viszonyból. Csak ezután képes megismerni, mit hoz a Fény neki. Ez az úgynevezett “Ábrahám munkája”, ez az első spirituális felfedezés a munkánkban.

Aztán elkezdünk dolgozni az edényen, a “bal vonalon”, hogy megértsük a mi anyagunkat. Csak akkor látjuk az anyagban a különbséget, ha a rendelkezünk a Fénnyel, és már tudjuk hogyan dolgozzunk helyesen az edénnyel. Azaz, a “bal vonal” is bele van foglaltatva a “három vonal” – ból, azért, hogy helyesen ismerjük meg a vágyat. Ez a munka “Izsák munkája”.

A “középső vonal”- on való munka már arról szól, hogy kombináljuk a bal és jobb oldali vonalakat egy vonalban, annak érdekében, hogy pontosan megtudjuk, mit kell tennünk e két erővel. Ezt úgy  nevezzük a “Jakov munkája”, amely a katnut (kicsiny) a gyökér, alef, bet szintek. És miután elértük a Gimel, Vav, Dalet gadlut (növekvő) állapotát, akkor ezt a munkát nevezzük “Izrael”. Ezeket a szakaszokat nevezzük a személy spirituális növekedésének.

Aki ezen az úton halad előre, az úgynevezett “Zchut Avot “, (elsőszülöttségi), ami azt jelenti, hogy megkapja ezt a módszert, és végrehajtja, és ezt tartozik az “Ám zgulá” – hoz (gyógymód nemzete). Eszerint ő dolgozik a “három vonal” – on, ő maga megérti a “középső vonal” -at, amely összeköti a két volalat.A
“Középső vonal” az úgynevezett “Ember”, és őt a “Boré” – nak is nevezik, “Zeir Anpin”, a “középső vonal”. Alapvetően, a “középső vonal” ez az ember összeolvadása a Teremtővel.

Nem lehet dolgozni a Szentségben, mert a Szentséget hívják adakozásnak. És a lehetséges hatás csak a helyes kombinációval jön létre a két vonal között, “jobb vonal”, “bal vonal”, a középső vonalon”.

Ezért mondják, hogy a világ három dolgon áll: a Tórán, a munkán és a kegyelem adásán. Ha  a világnak a korrekciós folyamatát a mi részünkről, alulról felfelé nézzük . Tóra, a “középső vonal”, Jákov a munka, a “bal vonal “Izsák”, és kegyelem munkája “Ábrahám” a “jobb vonal”.

2o12 November 28, Felkészület a reggeli leckére

BS

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,126 seconds.