Dr. Michael Laitman

Hinni vagy játszani

Hinni Vagy játszani

Kérdés:

Hogyan lehetséges meghatározni, hogy a Teremtő az aki elintézi a barátok közti problémákat, hogyha Ő el van rejtve és nem látjuk Őt?

Válasz:

“Nincsen senki más Rajta kívül”. Egyszerűen hinni kell és eszerint viselkedni ameddig fel nincsen fedve. Akkor fogjuk látni, hogy valóban így van.

Hogyan viselkedjek spirituális módon? Amikor a közelségen dolgozok. Úgy kell viselkednem, mintha a Teremtő előtt lennék. Hiszek ebben? Nem ebben?

Vallásos emberek azt hiszik, hogy a Teremtőhöz imádkoznak. Mi nem úgy viselkedünk. Mi adakozási cselekvéseket próbálunk végrehajtani mintha a Teremtő bennünk lenne. A Teremtő az adakozás tulajdonsága, és azt képzeljük el, hogy Ő bennünk van, és ezzel a módszerrel cselekszünk.

Így hívjuk meg magunkra a Teremtőnek a Körülvevő Fényét, ameddig tényleg ott terem, alakot szerez, és tevékenykedik ránk.

Így a mi cselekvéseink játékoknak vannak hívva, úgy játszuk mintha tényleg a Felső Világban lennénk, mint kisgyerekek akik felnőttként színlelnek, és így megszerezzük a Teremtő összes tulajdonságait. De ha egy gyermek nem játsza ezt el, akkr felnőtté fog válni, és idősebb lesz, de gyermek marad.

Szóval, más módszerekhez képest, nem csak látjuk magunkat a jövőbeli állapotunkban, hanem most azonnal akarjuk megvalósítani. Így nem lehet egy olyan helyzet ahol mellettem létezik egy másik csoport, és nem akarnék összekapcsolni velük. Hogyan tudnék elképzelni egy jövőbeli világot, a következő szintemet, hogyha ugyan akkor nem akarnék összekapcsolódni egy másik csoporttal? Ez a jövő?

2o12 November 11, Virtuális leckéből

DH

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,627 seconds.