Dr. Michael Laitman

Kilépés egy Zsákutcából

Kilépés egy Zsákutcából

Kérdés:

Az emberi természet olyan, hogy egy kétségbeesett helyzetben, valaki el tud fogadni bármilyen logikátlan megoldást. Szóval, hogyha Izrael egy válságos helyzetben találja magát, azt fogja mondani: “Szóval mit tudok tenni? Próbáljunk egyesülni.”

Válasz:

Ez lehetetlen szenvedés nélkül. A kérdés az hogy hogyan tudjuk megkönnyebbíteni a szenvedéseket. Az embereknek meg kell látni már előtte, hogy ez a jó és könnyű út, ami meg fogja oldani az összes problémájukat: ,politikai, hadi, gazdasági, ideológiai, stb., megszünteti az anti-szemitizmust, és megváltoztatja az egész világot, hogy jól viselkedjenek velünk.

De ameddig el nem érjük a minimális átfogó egyesülést köztünk, az összes határunkat egyszerre őriznünk kell. Abban a percben amikor elérjük az átfogó egyesülést, könnyen látni fogjuk, hogy mennyire nem fontosak azok a határok. Felfogjuk idézni az egyensúlyt amire a világnak szüksége van.

Nem csak álmodozok; egy nagyon gyakorlatias ember vagyok. Arról beszélek, hogy vannak erők ebben a világban amiket mi, mint az Izraeli nemzet használni tudunk, és kár hogy nem használjuk. Szóval, olyan mintha az egész világ mondaná nekünk, hogy mi vagyunk az oka a szenvedésnek, ami az igazság.

Egy valódi tudományos módszerünk van, akkor is hogyha kívülről úgy tűnik mintha csak “Jó gyerek”-ként játszadoznánk. Tanulmányozni kell és végrehajtani.

2o12 November 12, Beszélgetesek Michael Laitmánnal

DH

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,120 seconds.