Dr. Michael Laitman

Az élet, a kapcsolatok végtelen áramlása

Báál HáSzulám, “A Tíz Szfíra tanulmányának bevezetője,” 54.-es pont: Amikor a Teremtő látja, hogy beteljesítette valaki az erőfeszítések egy lehetséges szintjét, és minden bevégzett az adott szinten, amely a választását, amely a Teremtőben való hitére irányul, megerősíti, akkor a Teremtő segítséget nyújt neki. Akkor ez az ember eléri a Felső Gondviselést, azaz a Teremtő arcának feltárulását. 

Ez az, ahol a csoportban való munka belép – az ember minden kötelezettségébe, a lelkének és a generációjának megfelelő módon, amely nagyon különböző lehet két generáción belül, illetve egyes emberek tekintetében. Senki nem tudhatja, mi a kötelező szintje az erőfeszítéseknek, mivel ez nagyon személyes, és mert mindenki a saját lelkének a spirituális gyökereiből táplálkozik. Még amikor korrigáljuk is magunkat és összekapcsolódunk, akkor is különböző állapotokban vagyunk, habár egyetlen hatalmas edényben vagyunk összekapcsolódva.

Minden alkalommal, amikor új emberek csatlakoznak hozzánk, azonnal egyetlen rendszerbe kapcsoljuk őket, és ennek megfelelően változások történnek bennünk is. Soha nem történik senkiben olyan változás, ami az emberből magából indulna ki. Ha egyedül létezne, soha nem is változna.

Az összes változásunk, az általános edényben megnyilvánuló folyamatos mozgás eredménye, amely mozgások, mindig a részek kölcsönkapcsolatára irányulnak. Ezt mindenkit aztán személyesen befolyásol, minden alkalommal egy új környezetet jelent, egy új hozzáállást valaki felé, akivel össze kell kapcsolódni, vagy a közös szenvedés, vagy a Tóra útján. Ez az, ahogy mindannyian működünk az életünk során.

A legtöbb ember tudattalanul megy keresztül ezeken a kapcsolatokon, felkészületlenül, nem értve, hogy mit is kell tennie, és miért is létezik egyáltalán. Ugyan ilyen módon születnek ezek az emberek újjá, generációról generációra, és a teljes korrekciójuk öntudatlan módon történik meg. Erre mondják, hogy “gyerünk, és éljünk egymásért.” Mindenki csak befolyásol mindenkit, a változások kizárólag a Reshimók felemelkedésének megfelelően történnek, az általánosan darabokra tört vágyakon belül.

Nincs vágy, amely önállóan, öntudatosan változna. Minden változás abból a tényből ered, hogy az ember különböző emberekkel, az adott pillanatban kapcsolatra lép. Ilyen módon működik az általános rendszer.

Ez vagy egy tudattalan szintem történik meg, vagy olyan emberekben, akik már elérték a felkészülési szintet, azaz már szeretnének a tudatos cselekedetek felé haladni. Közben azonban az erőfeszítéseik csak a felkészülési szintre irányulnak. Ezen dolgoznak, és értékesnek is találják mindezt az előre haladásuk érdekében, részt is vesznek ebben aktív módon.

2012 December 03, A Napi Kabbala lecke első részéből, “A Tíz Szfíra Tanulmányának bevezetője”

KN

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,139 seconds.