Dr. Michael Laitman

Megszülni a Fényért való könyörgést

A Felső Fény végtelen és változatlan, állandó nyugalomban van A nyugalom a teremtés következménye, tehát azé, hogy a Teremtő akart teremteni. Így minden, ami nem a Fény, csak egy ruházatot jelenít meg, egyiket a másik után, amelyek letakarják a Fényt, amely ezeken belül van, mint egy felöltözik ezekbe.

Minden egyes elfedés, az elsőtől az utolsóig, maga a megszerzési vágy, kivéve a belső Fényt, amely maga az adakozni akarás, a Teremtő.

Ezért többszörös állapotokról beszélünk, világokról, Partzufokról, Szfirákról, stb,habár ezek csak ruházatai a Fénynek. Mindegyik ruha, mint egy szűrő takarja ki a Fényt, hogy a saját minőségeinek megfelelően egy egyszerű benyomást szerezzen a Fénytől, amelyen belül megkülönböztethet dolgokat, minőségeket önmagában, hogy azok közül mely minőségek egyeznek meg a Fényével, és melyek származnak magától ez elfedő fátyolból.

Tehát ugyanaz a dolog magyarázható a vágyak, az edények oldaláról, és a Fény oldaláról, azaz a cselekedet és a szándék felől. A Fény a zéró fázisban , (Shoresh de Shoresh) elhatározza, hogy teremt valamit, amely ellentétes minőségű Vele, valamit, ami csak kapni akar Tőle, és azt élvezni, felhasználni. Ezt nevezzük teremtménynek, és a teremtmény megszületésének.

Minden, ami csak megjelenik a mi világunkban, egy eredeti impulzusból származik, amely a Fény adakozási vágyából származik, és amely kiegészíti a megszerzési vágyat, azaz, hogy jöjjön létre valami, ami előnyt és élvezetet szerezhet a Fényből magából. A Teremtő, egy olyan vágyat alkotott a teremtés gyökereiben, annak érdekében, hogy jót adakozhasson a teremtényeknek.

Ezek az adakozásra irányuló, a teremtés gyökerében elrejtett ösztönök mélyen a vágyainkban húzódnak meg, különben képtelenek lennénk gyermekeket szülni és gondoskodni róluk. Bár a végén ezt is eltorzítja az önzésünk, és teljesen egoisztikus formát ölthet.

Az úgynevezett negyedik fázisa a Fény ruházatainak, az, amely az ok -okozatok láncolata által fejlődik, és ezáltal egyre jobban elrejti a Fényt magát. Ha a Fény elhatározta, hogy teremt, és meg is teremtett valamit, amely ellentétes Vele, akkor most ez az ellentét egyre jobban ki kell, hogy bontakozzon, kezdve a zéró fázistól, ahol még mindent átitatott a Fény, a negyedik fázisig, ahol a Fény teljesen elrejtőzik, mert nem érintkezhet az egoisztikus örömökre irányuló vágyakkal.

2012 Június 26, A Napi Kabbala lecke 3. részéből, “Tíz Szfíra Tanulmánya”

KN

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,610 seconds.