Dr. Michael Laitman

Nevelés a Fény által

Kérdés

Ön azt mondta, hogy a közös lélek altruista, azaz hogy olyan minőségű, amely csak kevés ember számára érhető el. Amikor a korrekcióval beteljesítjük, és az egész világot magunkkal emeljük, megosztjuk a világgal a közös lelket, amely mi magunk megszereztünk, vagy mi magunk neveljük ki a világlelket a korrekció Fényének segítségével, amely leereszkedik ránk?

Válasz

Semmi újat nem teremtünk. Egy nagyon kicsiny, állatias, önző vágyunk van, és ott van a Fény, amelyet manipulálni tudunk, ha hasonlóvá válunk vele. Magunkra vonjuk a Fény befolyását, majd a Fény egy még hatalmasabb egoista vágyat generál az egoista vágyon belül, amelyet aztán minden alkalommal mi magunk korrigálunk.

Mondjuk hogy a megszerzési vágy olyan kicsi, mint egy pont, minimális kapacitással, amely egységnyi értékű. A Fény, az adakozás minősége, belép ebbe a vágyba.

Upbringing By The Light

Az adakozás minősége elkezdi felpumpálni ezt a pontot, a saját adni akarásán keresztül, melegséggel, szeretettel, hűséggel, gyengédséggel. A kicsiny pont elkezd dagadni, és egyre hatalmasabb vágy feszíti belülről. Majd a Malchut ereje ezáltal ezerszeresre növekszik. Miért kapja meg ezt a hatalmas megszerzési vágyat? Azért, mert a Fény ezen a módon tölti ki.

Úgy mondjuk, hogy van a vágyon egy  Aviut (keménysége a vágynak) ami a Fénnyel szembeni ellenállásában mérhető. Mit jelent ez? Kínálok egy süteményt, egy cukorkát, adok egy párnát, vagy javaslok valami meleget valakinek. Közben pedig felpumpálom  a viszonyomat ehhez az emberhez, akinek adni akarok valamit, hogy ő ezáltal egyre jobban vágyjon arra, amit adni akarok. Az én megfelelő hozzáállásom vággyá változik, mégpedig annyira, hogy az adott ember szenved, ha nem kapja meg. Így én magam nevelem valakiben a vágyat. Ez ugyanaz, amit a Fény velünk tesz, vagy amit mi teszünk egy elkényeztetett gyermekkel. Ezáltal épít fel bennünket a zuhanás alatt felülről lefelé.

Majd a vágy emelkedése során, amikor az alulról felfelé halad, a Fény pont az ellenkezőjét teszi, de nagyon hasonlóan. Ez hat az egoizmusunkra, irritálja azt, mintha szétzúzná. A Fény befolyása alatt az egó egyre nagyobbra dagad. Valójában ez által növekszünk.

Az egoista és altruista komponens párhuzamosan növekszik, és minden állapotban, valamennyi világban ezek ellentétesek és kiegészítik egymást, ameddig el nem érjük a végtelen szintjét.

Upbringing By The Light

A Fény tesz mindent, növeli a végső vágyat bennünk. Amikor elkezd valaki tanulni, a vágya kicsiny. Másnap elkezdi utálni a többieket, aztán majd minden mást, stb. Ugyanez történik a Teremtővel, ma valaki fél ellene szólni bármit, holnap elkezdi utálni, holnapután már veszekszik vele. Aztán eljön a felnőttség ideje,  és az ember megérti, hogy ez így működik.

A Novoszibirszki kongresszus 2. leckéje 2012/12/07

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,124 seconds.