Dr. Michael Laitman

A “Piros Fény” és a “Fehér Fény”

Korrekció a Fény segítségével történik, amely a tanártól jön, és a korrupció a környezetből származik, a csoporttól. De csak ha a személy megpróbál integrálódni a környezettel, részt vesz a munkában, tanul, odaadó a cél irányába – ebben az esetben küldenek neki korrupt, romlott vágyakat.

És ez a különleges korrupció nem csak egy ostoba büszkeség, vagy valami más primitívség, hanem egy olyan korrupció amely által vonzani tudja a Fényt a korrekcióra. Azaz, az embernek ilyen hibái kell legyenek, amelyek teljesen fordítottak a korrigált formával. Mindezeket a vágyakat a környezettől kapja meg.

Egy olyan emberről beszélünk, aki mindent megpróbál tenni, ami az erejéből kitelik a spirituális előrehaladásához. És akkor kapja a “Piros Fény”- t (az anyától), a piros a csoporttól, mint az anyaméhben. A csoport az az anya a számára. És a “Fehér Fény” –(az apa), a fehérje, ezt kapja meg a szülőktől, a tanártól, és ezzel kifehéríti a Szfiráit, a tulajdonságait.

Most már az embernek két vonala van, és neki dolgoznia kell a “középső vonalon”. Nem arról beszélünk, hogy ezt megkapja automatikus módon, és nem csinál semmit. Az embernek be kell fektetnie erőfeszítést, azért hogy, integrálódjon ebbe a munkába. És akkor, a saját lenullázásának megfelelően a csoport iránt, a tanár, a tanulás és a Teremtő iránt, elkezdenek működni rajta az összes tényezők, és ő megszerez egy új szintet.

12.12.2012, Reggeli lecke, Bevezetés a “Pri HáHám” c. leckéből

BS

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,212 seconds.