Dr. Michael Laitman

Egy meglehetősen racionális csoda

Egy eléggé racionális csoda

Kérdés:

A Hanuka ünnepe szimbolizál és megtestesít önmagában egy csodát. Ezt az erőt, amit elhoz,  korrigálásra kell használni. Ez egy logikus folyamatnak tűnik, vagy ez is csodaként fog megtörténni?

Ez egy logikus folyamatnak tűník, vagy ez is csodaként fog megtörténni?

Válasz:

A csoda ebben az, hogy a mi kapcsolatunkban feltárul a Felső Erő. Nem csakúgy összekapcsolódunk egymással, hanem egészen egyszerűen a kapcsolatunkon belül meglelünk egy különös melegséget, az egység formáját, amely nagy jelentéssel bír, azzal hogy mi egy emberré válunk egy szívvel.

Abban a pillanatban, hogy ez megnyilvánul, akkor ebben az egy közös szívben, amely magába foglalja mindannyiunk szívét, feltárul egy erő, amely megjelenésével képes felemelni minket a Felső Szintre. Egyik oldalról, ez egy nagyon logikus folyamat, mivel ha összekapcsolódunk egymással, az egység által harmóniában leszünk természettel. De a másik oldalról nézve, a kapcsolatunk által feltárul köztünk egy másik Erő is, amely nem létezik önmagában ebben a világban, és amely kizárólag az egységünk, a kapcsolatunk eredménye.

Ez az Erő feltár bennünk egy új érzékelést, és arra irányít bennünket hogy az egó felett összekapcsolódjunk  – a valódi kapcsolatot hozzuk létre. Addig a pontig is elvisz bennünket, hogy elkezdjük azt érzékelni, hogy az egész világ az része a testünknek. Az addig idegennek tűnő emberek olyannyira közelivé válnak számomra, mintha mindig is  hozzám tartoztak volna. És ez az igazi csoda.

Mindannyian megismételhetjük ezt a csodát, mint egy tudományos kísérletet saját magunkon, és mindannyian el fogjuk érni ugyan azt az eredményt. Azaz, feltárjuk ezt a csodát amire vágyunk, és ami amikor megérkezik, váratlan dolgokat hozhat.  Ezt hívják úgy, hogy ” oly sok erőfeszítést tettem, és megtaláltam”, és ez jelenti azt, hogy megtalálni a tökéletes “egy korsó olajat a Szent Menóra megtöltésére”.

2012.12.04  Reggeli lecke részlet a Tóra heti szakaszából

DH

KA

 

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,121 seconds.