Dr. Michael Laitman

Az új világ határán

Kérdés

Ön azt mondta, hogy az embernek a csoporton keresztül kell a Teremtőhöz fordulnia. Mit jelent ez? Együtt kell olvasnunk a Shamatit, vagy workshopot kellene tartanunk, szóval mit kellene tennünk?

Válasz

Azt hiszem, hogy mindenkinek nagyon egyszerű módon kellene viselkednie. Mindenekelőtt rövid kurzust kell mindenkinek vennie a Kabbala Bölcsességéből, és utána a csoporton belül tanulni. Mindenkinek olyan mértékben kell részt vennie a leckéinken, amennyire csak képes, legalább a lecke harmadik részében, és természetesen részt kell vennie a workshopokon néhány alkalommal hetente – ez a minimum amit meg kell tennie.

Emellett van egy hatalmas archívumunk, ahol leckék és beszélgetések vannak több nyelvre lefordítva, mindenki számára elérhető módon. Nem lehet igazán probléma találni valami teendőt senki számára.

Az embernek egy bizonyos időt kell szentelni a terjesztésre, mivel ezáltal nem csak eljuttatjuk az üzenetünket a világhoz, hanem a következő szinthez is kapcsolódunk.

El kell juttatnunk az emberiséghez a korrekcióról, a fejlődésről és az emberiség következő állapotáról szóló információkat. Különben hogyan szüntethetnénk meg a belső vágyakozást előidéző hiányt, amely most kezd feltárulni az emberek számára?

On The Border Of The New World
We speak about the fact that there is none else besides Him. So what is humanity’s problem? How can it correct itself?

El kell érnünk, egy teljesen kerek állapotot, amikor teljes egészében függünk egymástól. A harmadik fázis most tárul fel és elkezdünk ebből felemelkedni a jelenlegi állapotunkból, amit “válságnak” nevezünk.

On The Border Of The New World

Valójában a “krízis” szó görög eredetű, amely a “születés” szóból adódik – amely valami újnak a születése.

Tehát nekünk meg kell mutatnunk az emberiségnek, hogy az új világ határán állunk, és hogy ez az új világ végtelenül integrált.

Az első spirituális szint az Assiya világa, amely most tárul fel, csak egy sajátos, külső megnyilvánulásban, integralitásban, mivel a spirituális világ, az integrált. Elkezdjük látni a saját minőségeinket, és képtelenek vagyunk megbirkózni a rendszerrel magával. A hálózata az abszolút, kölcsönös kapcsolatoknak ránk ereszkedik, és ez ellen nem tehetünk semmit.  Pontosan ilyen módon nyilvánul meg a válság manapság, az oktatásban, a tudományban, gazdaságban, minden aspektusban.

Tehát először el kell mondani az embereknek ezt, és aztán meg kell tanítani őket a következő minőségi szintre való belső emelkedés módszerére, amely egy minőségi változást jelent az integralitás, és a kölcsönös kapcsolatok irányába.

08.12.2012, A Novoszibirszki Kongresszus 3. leckéjéből

KN

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,120 seconds.