Dr. Michael Laitman

Minden rész szükséges a haladáshoz

Minden rész szükséges a haladáshoz

Báál HáSzulám cikkéből, a “Bevezetés a Tíz Szfira tanulmányába”, 68. pont: Tudnunk kell, hogy minden hajlam, hajlandóság és tulajdonság, amely az emberbe beleneveltetett, hogy azokkal barátait szolgálja, mindezek a hajlamok és természetes tulajdonságok szükségesek, hogy Istent szolgálhassuk.

Kezdetben, csak azok végső szerepe miatt lettek létrehozva és az emberbe vésve, ami a végső célja az embernek, ahogy írva van, “akit megbüntettek, nem lehet tőle számkivetett.” Az embernek minderre szüksége van, hogy kiteljesíthesse magát a bőség elfogadása által, és hogy teljesíthesse Isten akaratát.

A kapcsolatok minden részletére szükségünk van, amely a barátok között bontakozik ki. Nem szabad szépítenünk, törölnünk, elrejtenünk vagy elnyomnunk bármit, vagy megakadályoznunk, hogy fejlődjék. Minden vágyódás fel kell, hogy ébredjen, fel kell, hogy nyíljon és fejlődjön mindenkiben. Pontosan ezeket a rossz vagy jó hajlamokat (nem számít melyik) tekintettel az ember és barátai kapcsolatára, kell majd átalakítanunk az ember és a Teremtő közötti kapcsolattá.

Ezért van az, hogy aki nem fejleszti a barátaival a kapcsolatot, nincs kész arra, hogy akár egy lépéssel is közelebb kerüljön a Teremtőhöz.

13.12.2012, A Napi Kabbala leckék 1. részéből, “Bevezetés a Tíz Szfira tanulmányába”

FG

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,115 seconds.