Dr. Michael Laitman

A tanárból egy idősebb barát válik

A tanárból egy idősebb barát válik

Kérdés:

Mit kell ahhoz a világcsoportnak tennie, hogy folyamatosan erősödjön?

Válasz:

Személy szerint én úgy érzem, hogy nekünk együtt kell dolgoznunk úgy, hogy nem csak én ápollak téged, mint egy tanár a “bölcsesség cseppjeivel”, hanem te is diákként aktívan részt veszel az általános tanulási folyamatban. Ugyanis a pontos és korrekt vágyad nélkül, mely arra irányul, hogy én beszéljek, szóval e nélkül én nem tudok mondani és tenni semmit sem. Most elérkeztünk a közös, integrált cselekvés állomásához.

Számomra ez egy igazi meglepetés. Nem gondoltam volna, hogy ilyen gyorsan feltárul ez és ily éles módon. Nagyon boldog vagyok e miatt. Ez a kölcsönös együttműködés azonban további felelősséget ró ránk, újból megerősítve a szükséges feltételeket, azt, hogy én valóban egyenlő szinten vagyok veletek. Ez a tanár – barát koncepció. Így arra van szükségünk, hogy még gyakrabban részt vegyünk együtt a rendezvényeken.

A barátoknak egyenlőnek kell lenniük. Ez a mi közös munkánk, és itt én a te idős barátodként szerepelek, nem a Ravodként. Az általános integritás vezérel minket.

Kérdés:

Ez azt jelenti, hogy még jobban önellátóakká kell válnunk?

Válasz:

Természetesen! Folyamatosan erről beszélek. Végül is én nem leszek örökké. Akkor te magadra maradsz. Azonban úgy te nem maradsz magadban, meg kell tanulnod cselekedni és függetlenül előre haladni. Mindehhez van egy módszer, egy működő rendszer, több tízezer rögzített felvétel az archívumban, és a könyvek. Van minden! Nekem most lassan le kell ereszkednem a Rav szintről a barát szintjére és aztán mindannyian együtt felfedezzük a Felsőbb világot.

2012-12-09 ,Novosibirsk Kongresszus 6.lecke

SzL

KN

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,120 seconds.