Dr. Michael Laitman

A szeretet szemével nézni a környezetet

A szeretet szemével nézni a környezetet

Baal HaSulam, “ 50. levél”: Egy boldogabb jövő, régen várt irányító eszméje, Isten akarata szerint közelít felénk. Nagyon sóvárgok és vágyom, hogy testileg és lelkileg egyaránt közelebb legyetek hozzám. (Ami azt jelenti, hogy ti közeledtek felém, és nem én felétek, mivel ez lehetetlen és hasztalan is lenne.)

Milyen kár, hogy az utolsó Tishrei alkalmával, – bár ez a jóakaratnak egy nagyszerű pillanata volt – nem voltatok mellettem… olyan szomorúságot éreztem tavaly emiatt, hogy el sem tudom mondani. Ennek az oka a büszkeség, amely közétek lopódzott… és az ugyanilyen mértékű, közöttetek lappangó gyűlölet… világos, hogy ha bárkit gyűlöltök a csoportban, az világos jele annak, hogy irántam sem érzitek az abszolút szeretetet.

Ezek a sorok, az abszolút szeretet törvényei alapján íródtak meg, az összetartozás törvénye alapján, mint egy családban, ahol nincs kicsi vagy nagy, hanem sokkal inkább a mindenkit összekötő szeretet törvénye érvényesül, és ez mindenkire egyformán érvényes. Tehát mindenkinek fel kell emelkedni a saját kritikai megnyilvánulásai fölé, annak a mondásnak megfelelően, hogy „aki másban a hibákat látja, az valójában a saját hibáival szembesül.” A szeretet szemén át senki nem láthatja önmagánál rosszabbnak a másikat. Ha a szeretet törvényének megfelelően kapcsolódunk össze az értelem felett, akkor képesek vagyunk mindenkivel egyforma módon, helyesen kapcsolódni.

Ha van különbség a csoport tagjai között, ez a hiba jele.

Vannak jobb és rosszabb időszakok, kényelmesebb és kényelmetlenebb periódusok. Bár egyfelől a Kabbalisták felülemelkedtek az időn, téren és mozgáson, a saját, egyéni létezési idejűnek megfelelően ők is keresztülmentek ezeken az említett időszakokon, és az általános időszakok is befolyásolták őket. Ezért beszélhetünk általános formában jobb és rosszabb időszakokról.

A Felülről való felébresztésnek is van általános időszaka, amelyben egyszerűbb felébredni alulról. Tehát meg kell próbálnunk nem elveszteni az ilyen lehetőségeket, melyeket Felülről kaptunk az alulról való kapcsolódáshoz a felébredéshez. Különben ez elutasításnak tűnne.

Két irány van a közelebb kerüléshez, minden csoporttag közelebb kerül egymáshoz megkülönböztetés nélkül és valamennyi tanuló pedig közelebb kerül a tanárhoz. Itt minden a belső képeinknek megfelelően kerül megvizsgálásra, amely kép a büszkeségünk eredménye és amilyen mértékben előrehaladunk, az értelemfeletti hitben értjük meg, hogy a Teremtő az, aki minden nehézséget az utunkba állít. Mindent, mindenki a saját nézőpontjának megfelelően vizsgál meg, azaz azon a módon, amit képesek vagyunk látni, ezért soha nem is látjuk az igazságot, azonban az erőfeszítéseink által, ahogy az értelemfeletti hit állapotába igyekszünk kerülni, magunkra vonjuk a Reformáló Fényt, amely által elnyerjük az igazság megpillantását.

2o12.12.23, Felkészülés a reggeli leckére

forrás: http://laitman.com/2012/12/seeing-the-environment-through-eyes-of-love/

lekt: kn-

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,115 seconds.