Dr. Michael Laitman

Növekvő kölcsönös függőség

Növekvő kölcsönös függőség

Kérdés:

Ha nem igazodunk igazán az egységes társadalomhoz megfelelően a mostani állapotunkban, akkor a természet fog változni és korrigálni minket?

Válasz:

Ez fokozatosan fog végbemenni az önképzés által. Ez a tanulási folyamat hasonló, mint a gyermekeknél; ez teljesen ugyanaz a rendszer. Sőt, az emberiségben már most meg vannak ezek a fejlődések, különösen ha a Kabbala bölcsességéről beszélünk, ami teljes mértékben megmutatja, hogy hogyan kéne eljárnunk.

Hogyan kell egy személynek a környezetében elhelyezkednie? A helyes környezet hatása alá kell helyeznie magát. Miért van az embernek szabad választása különösen e tekintetben? Milyen értékeket szükséges elsőként kiemelni? Sőt, először mesterségesen kell azokat kiemelni, majd az ember felfogja azokat és látja, hogy azok valóban alapvetőek és szükségesek.

Aztán szükséges, hogy ennek a társadalomnak a részévé váljon, fokozatosan feloldódjon benne, de ezzel együtt az ember nem veszti el a személyiségét. Egyébként mi nem megyünk az egó ellen. Mi semmi esetre sem nyomjuk el az egót, sőt!

Mi semmit sem nyomunk el az emberben. Semmitől sem kell megszabadulnia, ami benne található. Nem számít ki vagy, hol tanultál mostanáig, milyen nézeteid vannak, milyen tulajdonságokkal születtél, vagy milyen értékeket és véleményeket kaptál az oktatásod során.

A csoport részévé kezdesz válni, ami egy mini társadalmat foglal magában, amellyel elkezdesz dolgozni ezen a kölcsönös hatáson. A lényeg az, hogy ez azt a célt szolgálja, hogy az ember a többiekkel való kapcsolat új edényét építse, egy kommunikációs rendszert, amelyben elkezdi meglátni, hogy teljes mértékben másoktól függ.

Kérdés:

Az ember már kezdi meglátni a függőségét, bár ez általában csak zavarja őt.

Válasz:

Így igaz. De sehová sem tud menekülni előle. Valamit kezdenünk kell vele, mivel egyébként egyszerűen eltűnünk! Most is beszélnek az eljövendő éhezésről, hidegről, szárazságról, szörnyű gondokról a gazdaságban és pénzügyekben. Az embereket majd az utcára teszik; a munkanélküliség növekedni fog. Ez azt jelenti, hogy minden a teljes összeomlás felé halad. Ez különösen ebbe az irányba mutat, és nekünk meg kell találnunk magunk közt az egyensúly helyes pontját.

2o12.12.26, A Kab.TV. “Egy egyesült Világ” című műsorából

FG

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,137 seconds.