Dr. Michael Laitman

A szétválasztás, amely egy erősebb kapcsolathoz segít

A szétválasztás, amely segít egy erősebb kapcsolathoz

Kérdés:

Mi jelent az, hogy megcsodálni a Teremtőt ?

Válasz:

Megcsodálni a Teremtőt azt jelenti, hogy megcsodálni a művét, mert Ő magát nem tudjunk elérni. Ahogy mondva van: “A cselekedeteid által ismertelek meg Téged”.

Te megcsodálod mindazt, amit felfedezel magadban és körülötted, az egész valóságban, amelyet egyelőre nem kapcsoltad össze és nem érzed, hogy mindez te vagy.

Mert megmutatják neked a belső világodat egy külső tükörben, azért hogy jobban tanuld meg. Köszönetet kell adni a Teremtőnek, hogy megadta ezt a lehetőséget, hogy meglássuk a belső világunk fényképét kívülről, és ilyen módon megismerjük önmagunkat.

Ha nem a kapcsolódtál össze barátaiddal, a tanárral és a Teremtővel, akkor ez elkerülhetetlenül azt jelenti, hogy te figyelmen kívül hagyod őket. Ez jön ki automatikusan. Hogyha a tanár, a csoport és minden tagjának a fontossága egyenlőtlen számodra, különösen azért volt adva, hogy felfedezed magad és a valóságot amelyben létezel, akkor ez úgy érthető, hogy lekicsinyled, lenézed őket.

Nem lehet csak a Teremtőt értékelni egyedül. Az nem a Teremtő, hogyha nem kapcsolódsz össze a tanárral, a csoporttal, a tanulással, mert minden a “Teremtő” fogalomnak az összetevője. A legfontosabb dolog az, hogy össze kapcsoljad az összes elemet, másképpen nem lehet beszélni semmiről ami valódi és igaz.

“Nincs más Rajta kívül” azt jelenti, hogy az én egyetlen belső pontomon kívül, ahonnan meg tudom vizsgálni a valóságot, az összes többi az a Teremtő. És az én “törési pontom” – on keresztül, amely el van szakítva Tőle, azért kaptam, hogy a törés által, a Teremtő különleges cselekedetén keresztül, megismerjem magam és Őt.

Mindketten elkülönítve vagyunk a szétválasztás tulajdonsága által. És csak ez az egy “törési pont” nem tartozik a Teremtőhöz, úgyhogy én át kell fordítsam egy összeolvadási pontba.

És amikor elkezdek dolgozni ezen a köztünk levő szétválasztás ponton, hirtelen átváltozik az öt világra, egy fekete szakadékra, amelyen állandóan próbálok keresztül ugrani. Ez az ugrás azt jelenti, hogy összekapcsolódni a szakadék fölött, ami elválaszt minket.

2012.12.31, Reggeli leckéből, “Bevezető a Tíz Szfira Tanulmányába”

BD

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,118 seconds.