Dr. Michael Laitman

Nem bölcsességel, nem erőszakkal, hanem csak türelemmel

Nem bölcsességel, nem erőszakkal, hanem csak türelemmel

Báál HáSzulám “Bevezető a Tíz Szfira tanulmányába” című könyvéből 144. pont: “Engem hagyjatok el, de Tórát őrizzétek meg. Mert a benne levő Fény vissza térit a jót tevőhöz. Megfogtok találni, ahogy írva van:”És fiatalkoromtól megtaláltok engem”.

Ez az amit igyekszünk megtenni azáltal hogy próbálunk összekapcsolódni, “mint egy ember, egy szívben”, a kölcsönös felelősségvállalásban, és legyünk a “Szeresd felebarátodat, mint önmagadat”, azáltal, hogy megmutatják a mi tulajdonságunkat a tanulás alatt. És akkor minden pillanatban felfedezzük, hogy mennyire nem vagyunk erre képesek, és újra próbálkozunk az egységre és a kapcsolatra gondolni.

Reméljük, hogy a tanulás és a kapcsolat segít nekünk felfedezni a Teremtőt, azért hogy kielégülést okozzunk Neki. És akkor a tanulás ideje alatt az imává válik, a korrekció tettévé, és közelebb visz a célhoz. Amennyiben a barátok próbálnak csatlakozni egy helyes módon, az egójuk fölé emelkednek, hogy próbálják a szívben levő pontjukat összekapcsolni egymás között, és minden ami történik a lecke során, és számos ilyen helyzetekben, akkor ebben vonzza a Reformáló Fényt. És valóban ez az erőfeszítés.

Mindig is egyre több és több zavaró tényezők lesznek. Szóval erősíteniük kell egymást, és pont akkor, amikor jön a kétségbeesés, az elkeseredés érzése, és a nagy akadályok az úton, amikor az ember tehetetlen előttük, és nem tudja hogy mit tegyen, elakar menekülni, fárad és elalszik, vagy fordítva, mérges és nem tudja elviselni ezeket a helyzeteket. De éppen ezek a helyzetek a leghasznosabbak, azért hogy még egy csepp erőfeszítést adjon hozzá, még egy grammot, amelyek által magunkra vonzzák a Fényt.

Aki nem adja fel, és nem esik kétségbe, az sikeres lesz. Itt nem segít a bölcsesség és nem az erő, csak a türelem. Az idő megteszi a magáét.

“Idő” jelenti, hogy a számos erőfeszítés, amelyet megtesz minden pillanatban, még a legkisebb erőfeszítést is. Ezek összekapcsolódnak, és végül elhozzák a megoldást.

2013.01.07, Reggeli lecke, “Bevezető a Tíz Szfira tanulmányába”

BS

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,140 seconds.