Dr. Michael Laitman

Az egység osztott reflexiója

Az egység osztott reflexiója

Báál HáSzulám, “600.000 lélek”: Mondva van, hogy létezik 600.000 lélek, és minden lélek számos szikrára osztódik. Meg kell értenünk, hogyan lehetséges ez a spirituális osztódás, hiszen eredetileg csupán egy lélek lett teremtve, Ádám HáRishon lelke.

A spirituális világ olyan, mint egy holografikus kép, amiben az egyes részek magukba foglalják az egész képet, de kicsinyített formában. Olyan ez, mint valakit távolról vagy közelről szemlélni – ez a különbség a rész és az egész között.

Ez azt jelenti, hogy bár az általános lélek úgy tűnik, hogy számos lélekre van osztva, számos emberre, mindaz egy és mindenkiben létezik, csak egy másik “dimenzióban”.

A kérdés az, hogy miért lettek létrehozva ezek a dimenziók, ilyen eltérő felfogású emberek számára. Valójában te és én egyek vagyunk és ugyanolyanok. Mi csak egyszerűen az egyetlen lelket különböző távolságból látjuk. A spirituális kép nincs igazából megosztva: az csak távolibbnak vagy közelibbnek tűnik hozzánk képest. Ha például látom Assziya világát, valójában Ein Szof világát látom, de az Assziya világának dimenziójából. A különbség csupán az, hogy milyen mértékben tudom megkülönböztetni az Ein Szof világát az edényeimben, a jelenlegi vágyaimban.

Ennek megfelelően, ha létezik hét milliárd ember a világban, ez azért van, mert így látjuk magunk előtt a lélek szétosztódását jelenleg. Mindegyikben van egy szilánk abból a lélekből, de az önmagában csak egy. A szikrák rejtve vannak, amíg el nem érkezik az idejük. Azok az egónkban vannak elmerülve, és fekete pontokként látszódnak. Ezek a lélek hátsó részei, embrió, ami “magára vette” a megkapás vágyát, azzal a céllal, hogy egy nap felébredjen.

Ma körülbelül egy millió ember kapcsolódik a világunkban ehhez a ébredéshez valamiféle módon. Az előző generációban még csak néhányan jöttek össze. Az a valóság struktúrája és ennek így is kell lennie. Mindenki visszatér az egyéni lelke gyökereihez, mindaddig, míg nem egyesítjük és töröljük a különbséget közöttünk.

Végül is, az egész testben minden sejt egyformán fontos – csakúgy mint egy holografikus rendszerben az egyek részek. Minden rész egyenlő a teljes egésszel, mivel nélküle az egész is eltűnne.

De a korrekció útjának végén minden piramis formában van megépítve; mindenki a “pásztort” követi; ez a lélek korrekciójának érdekében van. Ez is oly módon volt, mint ahogy a zsidó emberek voltak a spirituális szinten: Volt egy király, ő volt a legnagyobb pap, Szánhedrin …

Ma már ez egy kicsit másabb: Adakozásunk a kapcsolatok egy általános hálózatába folyik, ahol szétterül egy lélekbe és sietteti a világ fejlődését, egyelőre ennek tudta nélkül. Később, ahogy újabb bajok és problémák jönnek, amikor a zavarok növekednek, az emberek keresni fogják a megoldást, majd megértik, hogy a vallásoknak nincs erejük, és a a politikai hatalom sem lesz képes segíteni rajtuk.

Az emberiség farkas szemet fognak nézni az általános globális megsemmisüléssel és akkor kiáltani fog a segítségért. Ekkor fogják az emberek meghallani a kabbalisták üzenetét. De ezek nagyon komplikált szituációk lesznek és nekünk készen kell erre állnunk. Végtére is, enyhíthetjük ezeket a pillanatokat, úgy, hogy azok csak egy pillanatig jelennek meg, úgy mint a Vörös Tenger szétválása, és megoldhatjuk azokat azon nyomban.

2013.01.07, Napi kabbala lecke – első rész – “600.000 lélek”

SzL

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,116 seconds.