Dr. Michael Laitman

Mozgás az adakozás oldalára

Mozgás az adakozás oldalára

Kérdés:

Mi beszéltünk Workshopon a kétségbeesésről, de mit jelent a spirituális kétségbeesés?

Válasz:

A spiritualitás, az adakozás. A mi világunkban nem létezik ez a tulajdonság. Nekünk ezt a nullaponttól kell elképzelnünk.. Azaz, én valahogy el kell, hogy jussak ahhoz az állapothoz, amikor elkezdem érteni mi az, de én nem tartozom hozzá, de mindenesetre szükségem van rá. Ha én elérkezek ehhez a megértéshez, akkor megjelenik bennem egy nagyon erős vágy, hogy belépjek ebbe a tulajdonságba. Ez a vágy az ima, kérés, követelés. Ha én valóban az adakozáshoz akarok érni, akkor fentről elérkezik hozzám az erő, a Fény, és kinyitja bennem ezt a tulajdonságot. És én elkezdem érezni a másik felét a valóságnak, amely el volt rejtve előlem, és most felfedeződött. Mint ahogy most mi élünk csak a megszerzés tulajdonságába, és a mi életünk olyan rövid, kárba megy, és nincs benne semmi haszon. Ha belépünk az adakozás tulajdonságába, ott van egy a lemondás, egy pszichológiai Mahszom, ahol lemondok mindenről, bennem minden lenullázódik, és akkor a pszichológiai Mahszon fölött, belépek a spirituális térbe, amely teljesen adakozás. Például, ez olyan, mint amikor az ember nem alszik többé, és felfedezi, hogy ő élhet e nélkül is. És akkor egy új világ nyílik meg számára. Egyelőre nem tudom másképp elmagyarázni, mivel ez a tulajdonság nem létezik a mi világunkban.

A kétségbeesés azt jelenti, hogy egyedül semmi lehetőségem nincs elérni ezt a tulajdonságot, de a csoport által, a tanulás által, egy olyan döntéshez kell érjek, hogy nem vagyok rá képes, nincs más választásom és szükségem van a csoportra. És akkor megkapom a lehetőséget.

Kérdés:

Többet kell kérjek, mint a barátok szeretete?

Válasz:

Természetes, hogy igen. Mivel a barátok szeretete csak egy eszköz, arra hogy én képes legyek lenullázzam magam mindenben, az adakozás érdekében. Mindezek gyakorlatok azért, hogy elvigyen engem ahhoz az állapothoz, hogy lássam, hogy nem vagyok képes, és másrészt, a cél nem az hogy elérjem a barátok szeretetét, hanem az adakozás tulajdonságát érjem el, amelyet nevezzük a Teremtő szeretetének. Boré, az az adakozás tulajdonsága. Azaz, én ebben a tulajdonságba akarok lenni, ez iránt kell álladóan irányitsam magam, hogy ez a tulajdonság táruljon fel bennem. Nem elég dolgozni csak a mások érdekében, mert ez csak egy eszköz a cél elérése érdekében.

2013.01.19, az Aravai Kongresszus 5. leckéjéből

BS

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,116 seconds.