Dr. Michael Laitman

Köszönöm a megtiszteltetést

Köszönöm a megtiszteltetést

Kérdés:

Megérkeztem a sivatagi kongresszusra, és amikor láttam körülöttem annyi jó barátot, megkérdeztem magam: miért kaptam ennyi megtiszteltetést, hogy része legyek ennek a nagy társaságnak, mert nincs bennem semmi különleges?

Válasz:

Egyikünk sem választotta ezt az utat magának, felülről hozták el ide. Ha ezt megértjük, akkor nekem köszönetet kell, hogy mondjak.

A Teremtő elhozza a legjobb emberi sorshoz, és azt mondja neki: “Vedd!” Mindenkit elhoz ide, mert eljött az ő lelkének az ideje, hogy elkezdje a korrekcióját és tudatosan belé legyen foglalva a közös szerkezetbe, az úgynevezett “Malchut” vagy “Sechina”.

De ha Teremtő elhozta az embert ehhez a választáshoz, az nem azt jelenti, hogy minden az erőfeszítése nélkül halad. Az erőfeszítés a tudatában kell legyen. Mindenkinek elég volt már a csalódott élete, a vágya, sok mindenen ment keresztül: befejezte a tanulását néhány helyen, szolgált a katonaságban, megházasodott, vagy elvált.

De mindezt nem én tettem. Amikor vissza nézek, nem tudom elhinni, hogy mindezeken keresztül mentem, mindez megtörtént velem. Kezdem megérteni, hogy felülről vittek el ezekhez az eseményekhez és tapasztalatokhoz. És azért, hogy azonosítsam magam velük érzelmileg, felülről készítették el nekem ezeket az érzéseket.

Azonban, mostantól megadták nekem a szabad választást, hogy felhasználjam. Bár sokan vannak, akik jönnek és mennek, de a végén, valamikor vissza fognak térni. A kongresszus előtt kaptam sok levelet az egykori diákoktól akik már rég elhagyták a tanulást, csalódottak, de most vissza akarnak térni.

Ez is a sors, ne gondoljuk, hogy ez az ők határozatuk volt – így működik a Felső gondviselése. Így vissza kell venni őket, mint ahogy most megnyitottuk a kongresszust mindenkinek.

Mindent, amit a mai napig tettek veled azért történt, hogy lehetőséged legyen megerősíteni magad és kezeljél másokat, és ezért hálásnak kell lennünk.

2013.01.20, az Aravai Kongresszus 1. leckéjéből, “Láng a sivatagban”

BS

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,135 seconds.