Dr. Michael Laitman

Harc a két vágy között

Harc a két vágy között

Kérdés:

A “szívben lévő pont” kapcsolódik a fizikai testtel?

Válasz:

A mi testünk ellenőrzi a vágyat. Néha lefekszem erő nélkül, minta aludnék, és nem tudom kényszeríteni magam, hogy mozogjak. Ugyanakkor fizikailag egészséges vagyok, a vérnyomás, a cukor, a szív, a tüdő, minden rendben és egészséges, miért nem tudok mozogni? Azért mert nincsen vágyam. Nem akarok semmit, és ez egyfajta melankolikus érzés. Néha, magas lázam van és úgy érzem szédülök egész nap, azért hogy megoldjak valamilyen problémát.

A vágy vezeti a húst. Ez azt jelenti, hogy a Kabbala Bölcselete felé fordulunk és nem a testtel jövünk a leckére, hanem a vággyal.

A test csak egy “állat”, amelyet magunkkal hordozunk. Mint ahogy a kutya fekszik a szőnyegen, közel a gazdája széke mellett,  a testem is így ül a széken. De én magam vágy vagyok. Ahogy dolgozom magammal, ahogy irányítom és “formálom” magamat úgy működik a testem. Ez csupán egy “biológiai gép”, és ha adok elegendő motivációt, akkor még a magas láz is, a cél felé irányul velem együtt.

Mindenesetre, a vágy dönt, és meghatározza mit kell tenni, míg a test végrehajtja a parancsot. Tehát elsősorban a vágyért aggódjunk  és nem a testért.

Ezen kívül, te képes vagy behatolni mélyebbre és együttműködni a “szívben lévő pont” -tal, a vágy fölött és a test fölött. Azáltal, “ellene” dolgozol, a pont meghatároz minden műveletet, úgy hogy  a legfontosabbat választja .

Harc a két vágy között

Így a vágy és a “szívbeli pont” állandóan harcolnak és vitatkoznak benned. A vita abból a ered, hogy a pont egy más vágy, a Teremtő felé sóvárog. Végül is, egy állandó harc van közöttük, de a test “nem avatkozik be” ebbe, ő a vágya szerint viselkedik a győztes oldalon, ez vagy a szív vágya, vagy a “szívbeli pont”vágya.

Ez a pont már néhány emberben felébredett és másokban még mindig alszik a fizikai egó mélyen. Létezzél az első helyen szív (•)központjában, ő fel kell “bukkanjon”, azért, hogy a szív fölé emelkedjen. Csak úgy, mint abban a példában, amit Baál HaSzulám említ, amikor a féreg ki akar törni a retekből.Több ezer éve folytatódik az előkészítési idő a “világ nemzete” szintjén, addig amíg a pont felemelkedik a szenvedések által. És végül elkezdődik a felemelkedés igazi munkája, és ezen a szakaszon jönnek az emberek hozzánk, a Bnéj Baruchoz (BB).

Ami a “világ nemzetei” érinti, ezek egyszerűen állapotok az út mentén. Mindenki az általános rendszerhez tartozik, de ma már esélyt kaptunk, hogy előrehaladjunk tudatosan. Ez az, amit tesz a Reformáló Fény, (a Körbevevő Fény). Miért? mi nem tudjuk, de alapjában a folyamat sorrendje szerint a Reshimók (spirituális gének) elrendezése.

A törés idején a magas “Reshimok” zuhantak a legalacsonyabbra. Most kezdenek felébredni, és itt minden attól függ, hogy milyen Reshimóhoz tartozik a személy, mi a lelke gyökere. Miután, felfogja fedezni a gyökérét, tudni fogja minden részletét az ő útjáról. Mindenki esetébenn, ez nem függ senkitől személyesen, mindenki működik és el kell végezze a maga szerepét.

Harc a két vágy között

Kérdés:

Néha úgy érzem, hogy kiemelkedőbb vagyok, azok közül akik nem “ébredtek fel” még …

Válasz:

Ez azért van, mert a Fény nem működik rajtad állandó módon, és te még mindig ítélkezel az egódból. Ezért nem lehet, hogy többnek érezd magad mint bárki, még annyit sem mint egy hangya. Éppen ellenkezőleg, érezni fogod mindenben a Teremtőt. Ő áll a személy mögött, vagy előtte, és nem lehet semmilyen panasz vagy megvetés senkivel szemben. Még a legnagyobb ellenségeivel szemben sem, akik zavart okoznak, és veszélyeztetnek egy nemzetet vagy egy államot. Neked csak a Teremtőt kell látnod benne, aki olyan módon mozgat, hogy felébressze a kapcsolatot Vele az aktuális akadályok fölött. Ő az, aki akadályt helyez eléd, és a zavar, intenzitása attól függ, hogy milyen erősen csatlakozol Hozzá.

Ezért mondja: “Még ha a legélesebb kard kerül az ember torkára, ne essen kétségbe a kegyelemtől”.

2013.01.07, Reggeli lecke, a “600.000 lélek” cimű cikkből

BS

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,624 seconds.