Dr. Michael Laitman

Amikor a kompenzáció már rég esedékes lenne

Amikor a kompenzáció már rég esedékes lenne

Azt már tudjuk, hogy “Izrael”-nek van nevezve az adakozó edényt, “Galgalta ve Eynaim” (GE), és a “világ nemzetei” a megkapás edénye (AHP). Ennek eredményeképpen az Izrael edény számára szükséges a korrekció mindenek előtt, majd az továbbítja a Fényt a világ nemzetei számára. Ez a feladat lett kitűzve Izrael számára a Felső által, vagyis mindenkit itt a világunkban felébresztenek, a szívben lévő pontjuk által – vágy egy szikrája által, mely hirtelen kitör belőle. Ezen túlmenően, az Izrael kategória magába foglalja az Ókori Babilonból származók leszármazottait, akiknek szívben lévő pontjuk volt a múltban.

Így, “Izrael” egy bonyolult és összetett fogalom. Ezek az embereknek kötelességük kijavítani önmagukat, hogy Fény lehessenek a többi nemzet számára, más szavakkal, hogy segítséget tudjanak nyújtani, támogatni tudják a többi embert, akiknek a szívükben lévő pont még mindig rejtve van.

A lélek és a kölcsönös elfogadás széttöredezése után, ez a pont mindenkiben létezik, de a világ nemzetei számára még nyugvó állapotban van és azok nem tartanak “egyenesen a Teremtőhöz” (Yashar-El) és még késztetést sem éreznek. Ezért létezik egy átmeneti láncszem “Galgalta ve Eynaim”, “Izrael”, az adakozás edénye. Az ő természetük hasonló, mint a Fényé (OR), és ők képesek átadni a világ nemzetei számára azt egy érthető formában, így az emberek megértik hogyan és milyen eszközökkel tudnak kilépni a jelenlegi válságukból. Ez egy nagyon fontos pont. A Teremtő, a Körülölelő fény (Ohr Makif – O”M), minden ember körül ragyog. Ebből mindenki a negatívot tapasztalja, a bajokat és a problémákat. Habár, nem képesek leküzdeni ez a mínusz a beteljesületlen vágyukkal (Hissaron). Ők nem kapnak támogatást és segítséget felülről. A pozitív nem érkezik; arra nincs mód. Ezért van az, hogy a világ nemzetei gyűlöletet éreznek Izrael iránt, őket hibáztatják minden szenvedésükért.

Amikor a kompenzáció már rég esedékes lenne

Beszéltünk a természet törvényeiről és erőiről. Semmit sem tehetünk; az eképpen működik. Amíg Izrael képes egyensúlyban tartani a nemzetek vágyait, amiket a “Körülölelő Fény” ébresztett a Teremtő belső Fényével, amíg a nemzetek “mínusz”-a nem lesz semlegesítve a “plusszal”, folyamatosan gyűlölni és hibáztatni fogják Izraelt. Ez a támogatás hiányából ered, pedig nem is tudják, hogy arra van szükségük. Ez az összes baj okozója. A természeti katasztrófák, éhinség, és a betegségek, mindezért a zsidókat lehet hibáztatni, mint ahogy már megtörtént számos alkalommal. Mindez az erők közötti egyensúlytalanságból következik, melyet nekünk egyensúlyba kell állítanunk, mi már nem a negatív, hanem a pozitív által vagyunk mozgatva, ez biztosítja az orvosságot a betegségekre a következőekben.

Lényegében, minden ezen rendszer körül forog. Így, ha valami rossz dolog történik a világban, akkor azért Izrael a hibás azért, mert nem hozta el a kompenzáló Fényt a világ számára, és ennek eredményeképpen a rossz erők előtörtek.

2013.01.28, Napi kabbala lecke, negyedik rész, Vészhelyhez

SzL

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,130 seconds.