Dr. Michael Laitman

A hazugság gyors felfedezése elvezet az igazsághoz

A hazugság gyors felfedezése elvezet az igazsághoz

Rábásh irásaiból, 2 kötet 26-os levél”: “A bölcsek mondták, azért hogy kiérdemeljük a Lismá -t (az Ő nevében) először is fel kell készítsük a legnagyobb Lo Lismá – t (nem az Ő nevében), és akkor vagyunk képesek a Lismá – hoz érkezni. Ez úgy is értelmezhető, hogy a Lo Lismá a hazugság, és a Lismá az igazság. És amikor a hazugság kicsiny, a Mitzvá – k és a jó cselekedetek kevesek, ez azt jelenti, hogy a személynek csak kicsiny Lo Lismája van, és akkor ő nem látja az igazságot.

Ennélfogva, a személy azt mondja, hogy ő a jó és az igaz úton jár, vagyis foglalkozik a Lismá – val. De amikor a személy éjjel – nappal a Tórával és a Mitzvá – val (parancsolat) foglalkozik a Lo Lismá -ra, akkor képes látni az igazságot, mert a hazugságok sokasága által az naggyá válik számára. Ebből az következik, hogy ő valóban látja, hogy mennyire a hazugság útján halad. Ezután elkezdi korrigálni a cselekedeteit. Szóval, ő érzi hogy mindent amit csinál, csak a Lo Lismá módján történik, és ezen a ponton áttudunk lépni az igazság útjára, azaz a Lismá útjára”.

Ha a személy befektet egy kis erőfeszítést, akkor a kicsiny cselekedetek által ő kicsiny Reformáló Fényt vonz magára. És ha ezek a kicsiny cselekedetek nem gyűlnek össze egy rövid idő alatt, ugyanazon a helyen egy nagyobb summává, akkor a személy nem rendelkezik elég Fénnyel, hogy lássa az igazságot és hogy milyen állapotba van.

Hogyha a Fény egy kis intenzitással ragyog, akkor a személy nem látja a különbséget saját maga és a Fény között. Akkor még hozzáad egy kis ízt az életéhez, kap valami megértés és érzékelést. De a Fény még nem ragyog rá egy elégséges intenzitással, hogy lássa mennyire a saját tulajdonságai ellentétesek a Fényhez.

Mi láthatjuk ezt a Közvetlen Fény a négy fázisán keresztül, egészen a negyedik fázisig. Mi nem vagyunk képesek látni a valódi ellentétet, a Malchut és a Keter között. Ezt csak a negyedik fázison tudjuk látni, ahol a teremtmény megszorítást végez, amely egy ellentétes cselekedet a természetével, és ez a hamis állapot felfedezésének az eredménye.

Itt egy hatalmas munkát kell a csoportban végezni annak érdekében, hogy nyomás legyen a személyre helyezve, és kényszerítve legyen, hogy ne tudjon leállni. Így felébred benne az irigység, a vágy és a becsület, és ezzel megkövetelik, hogy végezze el a szükséges feladatokat az ő részéről. A személynek szükséges, hogy  maximális intenzitással és gyakorisággal elvégezze a számára kijelölt cselekedeteket, az úgynevezett “jó cselekedeteket”, amely által elégedettséget ad a Teremtőnek.

És itt a hazugsággal és az igazsággal kell dolgozzon, letisztázza hogy mik is valóban a jó cselekedetek, és mit jelent pontosan, hogy elégedettséget adjon a Teremtőnek, és pontosan mi az a Teremtő. És amikor letisztázza ezeket a kérdéseket, akkor a személy előrehalad fokozatosan a döntés pontja felé, amelyen keresztül átvált a “Lo Lismá” – ról a “Lismá”– ra. Ez az úgynevezett “Machszom” pontja, a Felső világ határa. Tehát, a Fény által a személy kiveszi magát halál állapotából, és elhozza magát az élethez.

És mindez a csoport segítségével történik, ahogy a csoport nyomás helyez minden egyes barátra. Amíg a személy nem érzi a csoport nyomását, ő nem lesz képes semmire, mivel a Fény csak a csoporton keresztül érkezik el hozzánk.

2013.02.10, Felkészülés a reggeli leckére

BS

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,139 seconds.