Dr. Michael Laitman

Szükségesség a elképzelt világé, minden más az igazi világé

Szükségesség a képzelt világé, minden más az igazi világé

Kérdés:

Báál HáSzulám, “Cikk a Zohár lezárására” azt mondja, hogy a lélek bele van öltöztetve egy testbe ebben a világban. Ez mit jelent?

Válasz:

Egy “Test ebben a világban” a magunk iránti megszerzési vágyat jelenti. Kitölti az egész teret itt (lást a képet), és ezen belül található a pont a szívben (•), mely a hátsó része a Kedusha Nefesh-ének. El van törve, ami azt jelenti, hogy magának akar megszerezni, de át lehet fordítani az ellenkező állapotra.

Kérdés:

Hol van a vágy a szív pontjában?

Válasz:

Először azt érzed hogy létezík egy vágy és elkezded észrevenni hogy a vágynak nincsen semmilyen korporeális helye. Ez a vágy az eredete a lélek teremtésének.

Ma látod magad elött a kövületi, növényi és állati természeti szinteket, és az embereket. Ez mind az elképzelt világ. Ne nézzél rá, rakd félre, nem az a fő dolog.

Amellett van egy megszerzési vágy, amiben van egy szikra. Vigyáznunk kell ezekre a szikrákra. Add meg az elképzelt világnak az alapvető szükségleteket és nem vagy elkötelezve arra hogy annál többet tegyél, mert hiszen mind egy illúzió. Minden mást át kellene adnod a fő szerepednek.

Ez azt jelenti, hogy el kell választanod a szívben lévő pontot mindentől, ami a megszerzési vágyban van. El kell azt különíteni a vágytól és kiemelni amennyire csak tudjuk, és elszigetelve fejleszteni. Magát a vágyat korlátozni és érvényteleníteni kell. Akkor megjelenik egy kapcsolat ami segíteni fog neki, és utána jön még egy pár következő lépés…

Az elképzelt világ szükségletei, minden  azi igazi világé

2013.02.03, “Cikk a Zohár lezárására”

DH

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,111 seconds.