Dr. Michael Laitman

Minden út az Emberhez vezet

Minden út az Emberhez vezet

Báál HáSzulám a “Cikk a Zohár lezárására” így szól: “Ráadásul, nem létezik a test számára megváltás a lélek megváltása nélkül. És mindaddig, míg az emberek többsége idegen nemzetek kultúrájának fogságában van és képtelenek Izrael vallásával és kultúrájával azonosulni, a testük is rabságban lesz az idegen hatalmak uralma alatt. Ebben a tekintetben, a föld még mindig az idegen erők kezében van”.

Mindannyiunk korrekciója nélkül, azaz a zsidó nemzet korrekciója nélkül – mely csakis a Kabbala Bölcselete által lehetséges – ezen a földön való létezésünk csupán átmeneti és bizonytalan. Máskülönben nem leszünk arra képesek, hogy a világ többi részére hatással legyünk és segítsük őket innen, egy tiszta és világos üzenetet küldjünk a világ kívánatos korrekciójáról.

Nem számíthatunk javulásra a gazdaságban, a politikában, az emberek közötti kapcsolatokban, a családban, kultúrában, oktatásban, végülis mindenben, ha mi nem valósítjuk meg a korrekciónkat, amit el kell hoznunk, ami emeli a lelkeket. Első sorban a lelkeket kell kijavítani, ami elvezet minket a test korrekciójához. Ez a prioritási lista, ennek világosan kell szemünk előtt lebegnie.

Így nekünk minden fiktív ügyletet magunk mögött kell hagynunk és csakis a kabbala terjesztésével kell foglalkoznunk. Ez nélkül semmiben sem leszünk sikeres.

Manapság mindenki a gazdaság összeomlásától tart, azonban létezni fog majd biztonsági és egyéb másfajta fenyegetettség is. Összegezve csak a Kabbala Bölcseletének terjesztése segíthet nekünk, ugyanis a lélek korrekciója vezet a test korrekciójához (élettér javuláshoz).

Az emberek nem értik és önmagunk nem látják be ezt, de nekünk tudnunk kell erről. Így semmi sem fontosabb most, mint a Kabbala Bölcseletének terjesztése oly módon, ahogy az elfogadható és személyre szabott az egyes nemzetek számára. Ez lehet a kabbala saját maga, vagy az oktatásba, gazdaságba, talán a politikába és persze a társadalomba integrált “applikáció”.

Semmi mással nem kell foglalkoznunk, csakis az ember korrekciójának módszerének terjesztésével. Valójában azonban nem a külső tényezőket kell javítanunk, úgymint a társadalmat, gazdaságot, vagy az oktatási rendszert, csak az embert. Ez az üzenet; ez a hozzáállásunk belsősége. Senki sem gondolkodik ezekről, senki sem akarja ezt vagy megérteni ezt, de nekünk ragaszkodnunk kell ehhez és el kell magyaráznunk ezeket az elveket minden módon, ahogy az csak lehetséges.

Hozzá kell adnunk ezt a gondolkodás módot az emberek tudatásához, az ember belső korrekciója nélkül nem vagyunk képesek kijavítani semmit sem, mivel az összes többi rendszer csak egy “kijavított emberrel” működhet megfelelően. Hogyan másképpen működtethetünk egy új gazdaságot vagy egy új oktatási rendszert, ha nem egy új emberrel?

2013.02.14, “Cikk a Zohár lezárására”

SzL

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,121 seconds.