Dr. Michael Laitman

Déréch Érétz (A föld útja), felmelegítve a Fény által

Déréch Érétz (A föld útja), felmelegítve a Fény által

A korrekció vagy nagy szenvedések által lehetséges, amelyeket el sem tudunk képzelni, mivel szükséges a gonosz felismerése és megértése, azért, hogy elutasítsuk annak elfogadását magukban, és rálépjük az adakozás az útjára. Ez nem a megfelelő út, mivel a személy nem tudja elviselni az ilyen szenvedéseket.

Ezért az előmenetel általában valahol középen a “szenvedések útja” és a “Tóra útja” (a Fény útja) között, a “Szentség” és az “Ő idejében” között, az úgynevezett “Déréch Érétz” (a Föld útja) -ban történik. A személy vagy a szenvedések által hátulról tolva halad előre, vagy a Fény húzza előre. Nem lehet álladóan ugyanazon az úton haladni.

Lehetetlen már kezdetektől fogva a “Tóra útján” haladni. A legfontosabb, amit meg kell tennünk, a Shechina építése, ami azt jelenti, hogy megépítjük a kapcsolatot magunk közt a kölcsönös adakozásban, a felelősséget mások iránt. Akkor ennek mértékében leléphetünk a szenvedés útjáról, és haladunk a cél felé a “Derech Eretz” útján, a “középső vonal” – on.

Ez nem az a “középső vonal”, amelyet olvasunk a spirituális felemelkedésekben, hanem “arany vonal”, kiegyezés a két út között, amelyen meg kell próbálnunk rajtamaradni. Az egyetlen választás, hogy megerősítsük a csoportot, hogy lássuk a barátok sikerét, hogy befolyásoljunk mindenkit. A barátokat ugyanazon a helyen kell látnunk, ahol feltárul a Teremtő, az adakozás tulajdonsága. Így majd meglátom a lelkemet, és saját magamat.

A személy ellenőrizheti magát, aszerint ahogyan gondoskodik a barátokról és a csoportról, mert közöttük tárul fel a Teremtő, mint egy anya, aki gondoskodik a babájáról. Akkor majd biztos lehet abban, hogy megérti mit jelent az előrehaladás, tudni fogja mit kell hozzáadnia, és azt, hogy ez ténylegesen megtörténhet már itt ebben a világban, napjainkban, hogy elvigyük a szándékot a teljességhez.

2013.03.04, Felkészülés a reggeli leckéhez

BS

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,134 seconds.